Valilik makamında gerçekleşen ziyarette faaliyetleri hakkında bilgiler veren Ofis Başkanı Bruno Rotival, İstanbul Ofisi olarak başta göçmenler olmak üzere, doğal afetlere hazırlıklar konularında ilgili devlet kuruluşları ve yerel yönetimlerin yürütmekte oldukları faaliyetleri daha iyi anlamak, karşılaşılan sorunlar hakkında daha geniş bilgi sahibi olmak ve birlikte çalışma modeli oluşturmak amacıyla ziyaretlerde bulunduklarını belirtti.

ECHO’nun Türkiye'de göçmen meselesine yönelik olarak, Milli Eğitim, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Sağlık Bakanlıkları başta olmak üzere; AFAD, Göç İdaresi gibi Genel Müdürlükler ile yapılan sözleşme ve protokoller çerçevesinde kamu kurumlarıyla yakından çalışma fırsatı bulduklarını belirten ofis yetkilileri, kabullerinden ve misafirperverliklerinden dolayı Vali Nayir’e teşekkür ettiler.

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya’da kayıtlı olan tüm göçmenlerin Türk vatandaşlarının sahip olduğu haklardan faydalanabildiğini belirterek, Kızılay Kart Projesi ve göçmenlere dair Sakarya’da yapılan çalışmalara da değindi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, son zamanlarda yapılan iki toplantı ile ildeki uluslararası koruma ve geçici koruma statüsünde bulunanlar ve bunlara ait hizmetleri yürüten kurum-kuruluş temsilcilerini bir araya getirerek eğitim, sağlık ve istihdam gibi konularda gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını anlattı. Vali Nayir aynı zamanda yabancı misafirlerin sorunlarının çözümü için İlimizde ikamet eden ve farklı ülkeleri temsil eden kanaat önderleri ile de görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

Karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunulan ziyaret sonrası ECHO heyeti, Vali Yardımcıları ile diğer kurum yetkililerini de ziyaret edeceklerini belirttiler.