İlçe teşkilat toplantıları ve 24 Kasım Öğretmenler Günü ziyaretleri kapsamında Serdivan, Kaynarca, Adapazarı, Akyazı ve Karasu ilçelerinde toplantılar ve ziyaretler yapan Şube Yönetim Kurulu Başkanı Murat Mengen, eğitim camiasının gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Eğitim-Bir- Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, aydınlık bir geleceğin eğitimden geçtiğini ifade ederek, “Sorunlarımızın çözümü nitelikli bir eğitimden, işinin başına huzurlu bir şekilde giden öğretmenlerin varlığından geçmektedir. Sorunlarla boğuşan, şamar oğlanına döndürülen, moral ve motivasyonu sıfırlanan bir öğretmenden başarılı ve iyi insan yetiştirmesini beklemek beyhudedir. Öğretmenlerin sorunlarını çözmeden eğitimin sorunlarını da çözemeyiz. Öğrencilerini daha iyi yetiştirebilmesi için öğretmene zemin hazırlanmalı, maddi ve manevi anlamda sorunları giderilmeli, başarısızlıkla sonuçlanan uygulamaların faturası öğretmene kesilmemelidir” şeklinde konuştu.

Kılık kıyafet yönetmeliğine karşı eylem kararlarının devam ettiğini belirten Mengen; bazı ilçelerimizde kaymakamlar tarafından iş huzurunu bozacak şekilde kılık kıyafet konusunda öğretmenlere baskı yapıldığı yönünde duyumlar aldıklarını söyledi.

Mengen, “Öğretmenlerin kendine yakışacak şekilde, nasıl giyineceklerine kendilerinin karar verebileceğini sayın bakanımız ve müsteşarımız bile dillendirmişken, öğretmenlerin eylem kararına uymalarının yasal hakları iken ve bu karara uydukları için ceza almaları söz konusu bile olamazken bazı mülki amirlerin öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıracak şekilde davranmaları asla kabul edilemez. Öğretmenleri öncüleyen politikalar beklediğimiz yöneticilerin tam aksine onları örseleyen tavır almaları bizleri üzmektedir.


Öğrencilere karşı ortaya konulan fedakârlıkların bir aydın sorumluluğu olduğunu kaydeden Mengen, “Öğretmenlerimiz, ülkemizde öğretmeni önemseyişin sadece lafta oluşu dolayısıyla eşinden, çocuklarından, saygınlığından ve yaşam düzeyinden de fedakârlıkta bulunmak zorunda kalmaktadır. Yöneticilerimiz, öğretmenlerin sorunlarını çözecek, özellikle ekonomik ve sosyal anlamda öğretmenin tüm hassasiyetini eğitim hizmetine odaklamasını sağlayacak bir rahatlamaya vesile olacak adımları atmaktan imtina etmektedir. Öğretmenin malzemesi insandır. İnsan yetiştiren bir sanatkârın hassasiyetinin ve haysiyetinin öncelenmesi, toplumun geleceğinin garanti altına alınması demektir” dedi.