Pictes projesi kapsamında görevlendirilen geçici süreli Türkçe öğreticileri, Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Başkanı Murat Mengen’e taleplerini ileterek; "Suriyeli çocukların Türk eğitim sistemine entegrasyonunun desteklenmesi projesi Milli Eğitim Bakanlığı ile AB Türkiye Delegasyonu arasında Türkiye’deki Suriyeli mülteciler için mali imkân anlaşması (FRIT) çerçevesinde imzalanan sözleşme ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın faaliyetlerini desteklemeyi amaçlayan bir projedir. Proje süresi 2 yıl ile sınırlıdır ve faaliyetler Ekim 2016 itibariyle başlamıştır. Bakanlığımız proje kapsamında doğrudan hibelendirilmiştir" dediler.

Heyet adına yapılan açıklamada; "Proje bitiminde, yeni projelerle iş imkânlarımızın devam etmemesi durumunda, sözleşmeli öğretmenlerle aynı şartları taşıyarak (KPSS puan üstünlüğü ve mülakat sınav puanı) istihdam edilen bizlerin; yasal düzenlemeyle, sözleşmeli öğretmenler gibi geçici değil kalıcı bir iş üzerine istihdamımızın devam ettirilmesini istiyoruz. Türkiye genelinde 23 ilde 6 binden fazla öğretmen, bir yandan yoğun ve meşakkatli bir iş temposuyla çalışırken; devletimizin 'Ensar' sıfatının tecelli eden, mazlumlara uzanan eli olarak bu muhacir çocukların yaralarına merhem oluyoruz. Ancak diğer yandan hayatın olağan akışı içerisinde evlenmeye, çocuk sahibi olmaya vb. geleceğe dair tasarruflarda bulunmaya devam ediyor ve proje bitince - AB fonları tükendiğinde, işsiz kalmanın korkusunu yaşıyoruz. Devletimizden, bu süreçlerin sonunda bizi mağdur etmeyeceğinin sözünü alarak gönül rahatlığı içerisinde çalışmak istiyoruz. Askerlik vazifesini yerine getirmeyen öğretmenlerimizin eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamaması adına farklı celp dönemlerine bölünüp sayısal yoğunluğu azaltılarak; askerlik vazifelerini kısa dönem yapıp gelmelerine müsaade edilmesini istiyoruz. Sadece disiplin yönünden değil, özlük hakları ve sosyal haklar açısından da bakanlığımız bünyesinde çalışan diğer öğretmenlerimizle aynı haklara sahip olmak istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, öğretmen istihdamındaki sıkıntıların farkında olduklarını, Pictes kapsamında görevlendirilen öğretmenlerin taleplerinin takipçisi olacaklarını ve gerekli mercilerle paylaşacaklarını ifade ederek; "KPSS ve mülakat ile atanarak eğitimin birer neferi olan ve zor bir sürecin gönüllüsü olarak Pictes Projesinde görevlendirilen öğretmenlerin bir an önce kadroya geçirilmesi fedakar öğretmenlerimize güzel bir hediye olacaktır" dedi.