Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen üyelerine yaptığı konuşmada; “Geçmişimiz ve yakın dönemimiz millet iradesinin hiçe sayılmasının örnekleri ile doludur. Biz artık bunlar yaşanmasın ve tam demokrasi hayata geçsin istiyoruz. Onun için ‘evet’ diyor, onun için ‘evet’e destek veriyoruz. 16 Nisan’da, tüm üyelerimizle, istikbalimiz ve yeni kazanımlar için istiklal mührümüzü ‘evet’e vuracağız.

16 Nisan’da yapılacak referandum sadece Türkiye’nin referandumu değil. İslam dünyasına bakıyorsunuz, gözler Türkiye’nin üzerinde. Buradan çıkacak güçlü bir ‘evet’i bekliyorlar, çünkü umutlarını buraya bağladılar. Avrupa’ya bakıyorsunuz, gözler yine Türkiye’nin üzerinde. Türlü desiselerle bu milletin iradesinin önüne geçmeye çalışıyorlar. Ama bu millet uyanmıştır ve geçmişinden ders alarak bugüne gelmiştir” ifadelerini kullandı.



Mengen; “Yıllardır, eğitim çalışanlarının haklarını korumanın, sorunlarına çözüm bulmanın, temel insan hak ve hürriyetlerinin önündeki engellerin kaldırılmasının mücadelesini veriyoruz. İnsan haklarına yönelik her türlü şiddet, baskı, zulüm ve haksızlığın her zaman karşısında olduk; özgür iradeyi, fikir, inanç ve ifade özgürlüğünü savunduk. Antidemokratik, çağ dışı oluşum ve yapılanmalarla mücadele ettik. Basın açıklamaları yaptık, eylemler gerçekleştirdik, imza kampanyaları düzenledik, yetkililer nezdinde girişimlerde bulunduk. Kimi zaman başarılı olduk, kimi zaman sesimizi, önümüze konulan duvarların ötesine ulaştıramadık ama hiçbir zaman pes etmedik, yılmadık, usanmadık, mücadele etmekten, haklarımızı haykırmaktan, haksızlıkları protesto etmekten, mazlum ve mağdurların sesi olmaktan vazgeçmedik ve çeyrek asırlık mücadelemizde onlarca kazanıma, nitelikli çalışmaya imza attık. Sendikal mücadelemizle birçok yasağın sona ermesini, özgürlük alanlarının genişletilmesini sağladık” dedi.



Sivil ve özgür toplumun yolunun örgütlenmeden geçtiğine dikkat çeken Mengen; “Biz eğitimciyiz, eğitim çalışanlarını temsil eden bir sendikayız ve aynı zamanda bir sivil toplum kuruluşuyuz. İnsanı önceleyen, merkeze alan; hak, hukuk, adalet, özgürlük, emek, alın terinin karşılığının alınması konusunda hassas olan, bunun için bedel ödeyen bir teşkilatız. Emeğin saygınlığı, kamu görevlilerinin haklarının korunması ve geliştirilmesi, mağduriyetlerin giderilmesi, kaynakların adil paylaşımı bizim öncelikli mücadele alanlarımızdır. Bunun yanı sıra ülkemizin geleceğiyle; kana bulanan, ölümün kol gezdiği, kaynakları sömürülen İslam coğrafyasının içinde bulunduğu içler acısı durumla ilgilenmek, bu konuda sorumluluk almak da görevlerimiz arasındadır. Bu bilinç ve anlayışla sendikal faaliyetlerimizi yürütüyoruz” şeklinde konuştu.