29 Ocak 2020 tarihinde Hizmet-iş Sendikası ile Düzce Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imza töreni yapıldı. İmza törenine eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Şube Yönetimi, Şube Denetim Kurulu Üyesi ve Düzce Belediyesi İşyeri Baştemsilcisi Sinan İnan ve İşyeri Temsilcisi Kamer Duman katıldı. 2 yıl geçerli olacak sözleşmede taban ücretlerine iyileştirmeler yapıldı.

Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir sözleşme töreni öncesinde yaptığı konuşmada, Düzce Belediyesi ve tüm Hizmet-iş üye çalışanlarının bölgedeki en iyi maaşı almasını istediğini ve bunun için çalıştıklarını dile getirerek, işçilerin çalışma şartlarını daha da iyileştirmek için gayret gösterdiklerini aktardı. İşçiye ve emeğe her zaman sahip çıktıkları belirten Gökdemir; “İşçilerimiz yaz demeden, kış demeden halkımızın ferahı için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Örgütlenme sürecinde görev alan ve mücadele etmiş olan sabırla yanımızda duran arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Düzce’de bugüne gelebilmek adına epeyce sabırla yürümek zorunda kaldık. Bu sözleşme ve bundan sonraki sözleşmeler sayın başkanımıza kısmetmiş. Kendisini tekrar tebrik ediyorum. Allah kendisine Düzce’ye hayırlı işler yapmayı nasip etsin” dedi.

“Bizlere de görev düşüyor”

Çalışanlara da büyük görev düştüğünü hatırlatan Gökdemir; “Bizlere de büyük bir görev düşüyor. Çalışanlar olarak işimizi en iyi şekilde yapmak durumundayız. Rızkımızı helalinden kazanmak adına en güzel çabayı da ortaya koyarsak yönetimin işini kolaylaştırırız. Yönetim de kendi yapması gerekenleri en güzel şekilde yapabilir ve bu sayede hep beraber rahat ederiz diye düşünüyorum. Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye, Belediye Başkan Yardımcısı Okan Özkasap’a, Belediye Yönetimine, sendikamız adına teşekkür ediyor, bu sözleşmenin hayırlı olmasını cenabı Allahtan niyaz ediyorum” diye konuştu.

“Birbirimizi kırmadık”

Süreci başından beri takip ettiğini belirten eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ise; “Hem sendika tarafı olarak sizler hem de belediye tarafı olarak bizler birbirimizi kırmadan toplu iş sözleşmesini tamamladık. Bu sözleşmenin tamamlanmasından mutluluk duyuyoruz. Başkan olarak belediye personellerinin performanslarının artması için elimden geleni yapacağım. Şube başkanımıza ve belediye çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki sözleşmede daha güzel şartlarda birbirimizi anlayarak imzalarız. Sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.