Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Düşünce ve Dayanışma Platformu Başkanı Hasan Demir ve dernek üyelerini makamında ağırladı. Platformun gerçekleştirdiği programları yakından takip ettiğini dile getiren Başkan Toçoğlu, başarılı çalışmaları dolayısıyla tebrik etti. İmar konusundaki hassasiyetlerini de belirten Toçoğlu, imarda yapılan hatadan geri dönüşün olmayacağını dile getirdi. Platform Başkanı Hasan Demir, çalışmaları dolayısıyla Toçoğlu’na teşekkür etti.

İstişare kültürü

Başkan Zeki Toçoğlu, “Düşünce ve Dayanışma Platformu’na gerçekleştirmiş oldukları nazik ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum. Platformun çalışmalarını yakından takip ediyorum. Düzenlemiş oldukları başarılı çalışmalardan ötürü kendilerini tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizdeki STK’lar, dernekler ve vakıflarla sık sık bir araya gelerek şehrimize dair istişarelerde bulunuyoruz. İnşallah hep birlikte istişare kültürünü unutmadan şehrimizi geleceğe taşıyacağız” dedi.

“Şehri korumak hepimizin görevidir”

Başkan Toçoğlu, “Çalışma yaparken şehrin sosyolojosini, kültürünü nasıl göz önünde bulunduruyorsak dokusuna, imarına da dikkat etmek durumundayız. İmarda yapılan hatadan geri dönmek zordur, geri dönüşü olmaz. Bu yüzden çok ince hesaplar yapıp, üzerine uzun süreli düşünüp, karar vermeli, planlara sadık kalmalıyız. Şehri korumak toprağını, yeşilini korumak bir bütün olarak hepimizin görevidir. Bu şehir bizlere emanet. En iyi şekilde bu emanete sahip çıkacağız” diye konuştu.