Sapanca Kaymakamlığının da katkıda bulunduğu etkinliğe, Kaymakam Ali Ada, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Ülger, İlçe Jandarma Komutanı Ali Bahadır Arslan ve Çevre Sağlığı Şube Müdürü Hülya Taşkın da katılarak destek verdi. Sağlık Meslek Yüksekokulu ile Şehit Albay Güner Ekici Anadolu Lisesi Öğretmen ve öğrencileri de yürüyüşe katılanlar arasındaydı.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü ise su içmenin önemine dikkat çekerek, “Gün boyu içilen 2 litre su, enerji oluşumunu artırır ve zayıflamaya yardımcı olur. Besin maddelerini ve oksijeni taşıyarak organları ve dokuları korur. Su, metabolizmanın düzenlenmesinde ve bağışıklık sisteminin görevini yapabilmesi için gereklidir. Su içmek için susamayı beklemeyin, her öğünden 15 dakika önce 1-2 bardak su için ki 20 dakikada doygunluk mesajı alan beynimizde, tokluk hissinin oluşumunu hızlandırın. Hiçbir sıvı içeceğin suyun yerini tam anlamıyla tutmadığını unutmayın” dedi.

Öğütlü, yalnızca küresel ısınmanın değil, bilinçsiz tüketimin de etkisiyle hayat kaynağı suyun hızla azaldığını dile getirerek, gelecek kuşaklara sağlıklı ve yeterli su bırakabilmek için kaynaklarımızı çok iyi koruyup akılcı kullanmak gerektiğinin de altını çizdi.