Akyazı İlçe Sağlık Müdürlüğü önünden başlayan sağlıklı yaşam yürüyüşüne Akyazı’dan yüzlerce vatandaş katıldı. Yürüyüş Sabah Derneği üyeleri, İlçe sağlık ekipleri öğrenciler ve halkın katılımı ile Akyazı Kenan Sofuoğlu Parkında son buldu.
Kenan Sofuoğlu Parkında son bulan yürüyüşün ardından, geçtiğimiz hafta anneler günü olması münasebeti ile şehit annelerine Akyazı Belediyesi ve İlçe Sağlık müdürlüğü tarafından plaket takdim edildi.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz yaptığı konuşmada, “Çağımızın tehlikeli hastalığı obeziteye karşı verdiğimiz mücadele devam etmektedir. Bu kapsamda vatandaşlara hareketli yaşam bilinci kazandırmak en önemli hedefimizdir. Bu bağlamda Akyazı Belediyesi ve Akyazı İlçe Sağlık Müdürlüğü ortak çalışması olarak bir yürüyüş düzenledik. Yürüyüşümüzün konusunu Avrupa obezite günü ve anneler günü yürüyüşü olarak belirledik. Yürüyüşümüze katılan tüm halkımıza ve annelerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.


Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan da yaptığı konuşmada, “Allah’ın bizlere emaneti olan sağlığımızı korumak bizlerin en önemli görevidir. Hepimizin canları rabbimizin emanetidir. Bizler de bu emanete sahip çıkarak  dinimizde önemli yeri olan bu hususa dikkat etmeliyiz. Eğer kişi sağlığına dikkat etmiyorsa Allah’a karşı emanete sahip çıkmamaktan bunun hesabını verecek. Sağlıklı olmak için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Mümkün oldukça, fırsat buldukça genç yaşlı demeden sağlı yaşam için yürüyüş ya da spor yapmalıyız. Hayatımızda yemek içmek gibi temel alışkanlıklara muhakkak sporu da eklemeliyiz. Sağlıklı yaşamak adına bugün yürüyüşümüzde bizlere eşlik eden tüm katılımcılara özellikle de şehitlerimizin değerli annelerine, Akyazı’mızın şehit annelerine,  ayrıca bu etkinliğin düzenlenmesinde göstermiş olduğu katkı ve emeklerinden dolayı Akyazı İlçe Sağlık Müdürü Gülşah Yılmaz’a teşekkür ediyorum” dedi.