Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ile Sakarya Denetimli Serbestlik İl Müdürü Kenan Porgalı  arasında “Denetimli Serbestlik” kapsamında kamu yararına çalışma yükümlülüğü bulunan hükümlülerin belediyeye bağlı bazı birimlerde çalıştırılmasıyla ilgili protokol yapıldı. Mahkeme tarafından kısa süreli hapis cezaları yerine verilen yaptırım seçenekleri ve ceza infaz kurumlarından salıverilen hükümlüler hakkında uygulanan kamuda ücretsiz çalışma işbirliği protokolü ile bu kapsamda olan hükümlüler belediyede ücretsiz çalıştırılabilecek.

DSM’den Dişli’ye teşekkür
Denetimli Serbestlik İl Müdürü Kenan Porgalı, Denetimli Serbestlik Yasası ve uygulamasıyla ilgili bilgi vererek, “Hükümlülerin suç işlemesine neden olan davranışların düzeltilmesi, tekrardan suç işlenmesinin önüne geçilmesi, ceza infaz kurumlarından salıverilen hükümlülerin topluma kazandırılarak toplumun korunması ile birlikte kamusal anlamda da ekonomimize katkı sağlayan Denetimli Serbestlik Yasası 2005 yılından bu güne uygulanıyor. Bu amaca bağlı olarak kurumlar arasında işbirliği maksadıyla imzaladığımız bu protokol sebebiyle Sayın Belediye Başkanımız Süleyman Dişli’ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kamu hizmeti
2005 yılından bu güne uygulanan Denetimli Serbestlik Yasası’nın güzel bir uygulama olduğunu kaydeden Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, “İlk defa suç işleyen ve gözlem raporları iyi olan hükümlülerin topluma kazandırılmaları ve kamu yararına çalıştırılmaları açısından getirilen Denetimli Serbestlik Yasası, güzel hükümler taşımaktadır. Söz konusu protokol ile hükümlülerin kamu hizmetlerinde çalışarak topluma kazandırılması, entegre edilmesi amaçlanmaktadır. Böylelikle kamu hizmetlerinde de onlardan yararlanılmış olunmaktadır” şeklinde konuştu.