Prof. Dr. Orhan Torkul moderatörlüğünde, SEDAŞ Dağıtım Direktörü Dr. Ersan Şentürk  ve Toyota Boshoku Genel Müdürü Yener Tutluer yapay zeka konulu panelde bir araya geldi.

İstanbul, Kocaeli ve Sakarya Üniversiteleri’nin ortaklığıyla, Sakarya Üniversitesi ev sahipliğinde ve  6-8 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleşen  “Yapay Zeka Yaz Okulunda” konusunda uzman akademisyenlerin verdiği derslere çok sayıda lisans ve lisans üstü öğrenci ve akademisyen katıldı. Akademisyenler sunumlarla katılımcıların ufkunu açan ve yapay zeka teknolojisinin işleyişi  ile onları yüz yüze getiren sunumlar yaptılar. 

“Yapay Zeka teknolojisini ıskalamayalım” 

Yapay Zeka Yaz Okulu panelisti olan SEDAŞ Dağıtım Direktörü Dr. Ersan Şentürk, “Yapay zeka, herhangi bir canlı organizmadan faydalanılmaksızın, tamamen yapay araçlar ile oluşturulan, insan gibi davranışlar ve hareketler sergileyebilen makinelerin geliştirilmesi teknolojisine verilen ad. İdealist olarak yaklaşıldığında tamamen insana özgü, hissetme, davranışları öngörme, karar verme gibi şeyleri gerçekleştirebilen yapay zeka ürünleri, genel olarak robot adı ile adlandırılıyor. Günümüzde yapay zeka geliştiricileri, yapay zekayı ticari seviyeye ulaştırmayı başardılar. Yapay zeka endüstrisi ile milyar dolarlık ciroların elde edilmesi bu konudaki çalışmaların başarılı sonuçlandığının en büyük göstergesi.  Ülkemizde de bu teknoloji için gerekli eğitim ve alt yapı girişimleri desteklenmeli. Yenilikçi teknolojilerin sonuna kadar savunucusu olmalıyız. Türkiye olarak Yapay Zeka Teknolojisini ıskalamayalım” dedi.

Panel sonunda, SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, SEDAŞ Dağıtım Direktörü Dr. Ersan Şentürk’e ve Toyota Boshoku Genel Müdürü Yener Tutluer’e teşekkür plaketi verdi.

 

Değerli sunumlar yapıldı

Microsoft Türkiye'den İbrahim Kıvanç "Yapay Zeka’da Microsoft’tan Yenilikçi Teknolojiler” sunumunu, Prof. Dr. İsmail Hakkı Cedimoğlu "Derin Öğrenmeye Giriş" başlıklı sunumunu,  Microsoft Türkiye’de Yazılım Geliştirme Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç "Makinalar öğrendikçe yeni dünyanın en büyük fırsatlarından yararlanmak için ne yapmak lazım?”  başlıklı sunumunu,  Araş. Gör. Muhammet Raşit Cesur "Derin Öğrenme Uygulama Tasarımı" çalışmasını,  Yrd. Doç. Dr. Zerrin Ayvaz Reis in "Yapay Zekaya Giriş" başlıklı sunumunu,  Toyota Boshoku Genel Müdürü Yener Tutluer "Derin Öğrenme Tabanlı Fabrika İçi Uygulama" çalışması ve sunumunu katılımcılarla paylaştılar.  Yaz okulu sponsorları içinde Microsoft, Türk Telekom, IBM, Adaptto teknoloji transfer ofisi, Sakarya Teknokent yer aldı.