Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bazı vatandaşların kredi kartı bilgilerini ele geçirerek yüklü miktarda alışveriş yaptığı belirlenen B.Ç isimli şahıs, bir kargo şirketinin kamera kayıtlarından yola çıkılarak kimlik ve adres bilgilerine ulaşılarak gerçekleştirilen operasyonla yakalandı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, B.Ç isimli şahıs çok sayıda sahte kimlik ile yakalandı. Şahsın ikametinde ve aracında yapılan aramalarda yüklü miktarda nakit para, başka kişilerin kredi kartları kullanılarak alındığı anlaşılan birçok elektronik ürün, sahte ehliyet kartları ve belgeler ele geçirildi.

Hakkında çok sayıda aranma kaydı olduğu da belirlenen B.Ç’nin dolandırıcılıktan elde ettiği paralarla lüks bir villada oturduğu ve aylık 6 bin TL bedelle kiraladığı 2014 model Mercedes marka otomobile bindiği tespit edildi.

internet_dolandiricisi3.jpg

Emniyette sorgulanan B.Ç, kendisine ait bir internet sitesi olduğunu, bu siteden birçok elektronik ürün hakkında satış ilanı verdiğini, bu yolla siteye giriş yapan vatandaşların kredi kartı bilgilerini ele geçirerek bu kartlardan yüklü miktarlarda alış veriş yaptığını, ayrıca bu yolla birçok insanı dolandırdığını itiraf etti. B.Ç, emniyetteki sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.