Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, polisi arayan vatandaşlar, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişilerin FETÖ/PDY terör örgütünün üye listesinde bulunduğunu söylediklerini, bunun üzerine de kendisini arayan şahıslara 76 bin Euro ile 50 bin Euro verdiklerini belirttiler. Bir başka şahıs ise aynı yöntemle 23 bin 750 lirasını kaptırdığını ifade etti.
Gelen şikayetler üzerine harekete geçen Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, üç olayla ilgili olarak geniş çaplı araştırma başlattı.
 
Sakarya’ya giriş yapan yaklaşık 14 bin aracı tek tek inceleyen ekipler, söz konusu şüphelilerin kullandığı 77…. plakalı aracı tespit etti. Yalova ve İstanbul’da operasyonlar gerçekleştiren ekipler, olayı gerçekleştiren  şüphelilerden İ.B.’yi İstanbul’da yakalayarak gözaltına aldı. Şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlenen diğer şahısların yakalanması için çalışmaların ise devam ettiği belirtildi.

Öte yandan Emniyet yetkilileri yaptıkları açıklamada, bu ve buna benzer olaylarda vatandaşların mağdur olmaması için, telefonla arayarak kendilerini polis, savcı olarak tanıtıp FETÖ/PDY Terör Örgütüne adlarının karıştığını söyleyerek veya bir suçtan dolayı arandıklarını belirterek ve bu gibi bahanelerle evlerine gelerek ya da bankaya para yatırmalarını isteyerek, para alan veya almaya çalışan kişi ve kişilere kesinlikle itibar etmemeleri istendi.