Sakarya'da yaşayan Aydın Çelen (57) adlı vatandaşı arayarak kendilerini savcı, hakim, asker, polis gibi tanıtan H.Ç. ve N.K. adlı iki şüpheli, Çelen'in hesabının bulunduğu bankanın batacağını, tüm parasını çekerek başka bir hesaba yatırması gerektiğini söyledi.

Telefon konuşması sonrasında bankaya giden Çelen, hesabındaki 46 bin 500 lirayı çekerek, şüpheli şahısların verdiği hesap numarasına gönderdi. Durumu öğrenen ailenin kızı Kübra Bozan ise polisi arayarak babasının dolandırıldığını ihbar etti.

Yaşanan dolandırıcılık olayı sonrasında Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri harekete geçti. Polis ekipleri yaptıkları çalışmalarda olaya karışan şüphelilerden H.Ç.'yi Şanlıurfa'da gözaltına aldı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle ifadesi alınan H.Ç., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dolandırıcılık olayına karışan diğer şüpheli N.K.'nin yakalanması için çalışmalar sürerken, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Çelen'in para yatırdığı hesabın bulunduğu bankaya, kalan meblağın iade edilmesine ilişkin yazı yazıldığı öğrenildi.

Kübra Bozan, “Babama hesaptaki tüm paralar çekilmiş, 'Gel polise gidelim her halde dolandırıldık' dedim. Babam telefonu kapattı. Aradan 2-3 dakika geçti tekrar babam aradı, 'Kızım arsa aldım merak etme' dedi. Benim babam bir işlem yaparken beni götürmeden para çekmezdi. Daha sonralarda babamı aradığımda hep meşguldü. Bir süre sonra annemin yanına gittim. Annem dolandırıcılarla telefonda konuşuyordu. Bize, jandarma komutanlığının uygulaması sırasında babamın kimliğini kullanan bir şahsın yakalandığı ve bu şahsın da FETÖ’den arandığı söylendi. İnanmadım, babanla konuşturalım dediler. Babamla beni konferans şeklinde konuşturdular" dedi.

“Paranın yarısı kurtarıldı"

Polis ekiplerinin çalışması sonucu şahıslardan birinin yakalandığını anlatan Bozan, “Annem de olayın etkisindeydi. Sonra polisi aradım. Durumu anlattım. Daha sonra emniyet bana ulaştı, babamın sabahtan beri ortada olmadığını, hesabımızdan para çıkışı olduğunu söyledim. Emniyet konuyla ilgilendi ve babamı buldular. Aynı anda paraya tedbir koydular. Paranın yarısı kurtarıldı, yarası da dolandıran şahısta. Buradan herkese sesleniyorum özellikle yaşlılara. Kendini savcı, hakim, kaymakam, vali, polis, jandarma olarak tanıtarak para isteyenlere inanmasınlar" diye konuştu.