ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre yerleştirme yapacağını belirterek adaylardan para alan kişiler bulunduğunu belirterek, uyarıda bulundu.

ÖSYM’den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, KPSS sonuçlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirme yapacağını iddia ederek adaylardan para alan kişilerin bulunduğu bilgisinin merkeze ulaştığı belirtildi.

Adayların 2012 KPSS sonuçlarıyla 19-28 Kasım tarihleri arasında KPSS 2012/2 Tercih Kılavuzu’nda bulunan kadro ve pozisyonlardan tercih yapabileceği belirtilen açıklamada, “Tercihler, ÖSYM’nin internet adresinden adayın TC Kimlik Numarası ve şifresi girilerek yapılacaktır. Tercihler yapılırken tercih edilmek istenen kadro ve pozisyonun koşulları dikkatlice incelenmelidir. Tüm yerleştirme işlemlerinde olduğu KPSS’de de yerleştirme işlemi tamamen bilgisayarla, adayların puanlarına, tercihlerine, kadro ve pozisyonun koşullarına göre yapılmaktadır. KPSS 2012/2 Tercih Kılavuzu’nda yer alacak kadro ve pozisyonlara başka bir şekilde yerleştirme yapılması söz konusu değildir. Merkezimizce KPSS sonuçlarına bağlı olarak yapılan yerleştirmelerde, tercih yapan adaylardan yerleştirme ücreti kesinlikle alınmamaktadır. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak adayların, kadrolara yerleştirme yapacağını iddia ederek para talep eden kişilere kanmamaları, kendilerinden bu ve benzeri vaatlerle para almak isteyen kişileri emniyet birimlerine bildirmeleri yararlarına olacaktır” denildi.