Dünyanın seyirci kaldığı Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygur Türklerine yapılan insanlık dışı muameleye dikkat çekmek için İstanbul’dan Ankara yürüyorlar. Habibe Wuji ve Abdullah Sultan’ın İstanbul Ankara arasındaki tepki yürüyüşünde Hendek’te konakladılar. Habibe ve Abdullah Hendek Belediyesi’nin misafiri olurlarken sabah kahvaltıyı Osmanlı çadırında Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan ve Bayraktepe Derneği Genel Koordinatörü Osman Aydın ile birlikte yaptılar.

Ailesinden hiçbir haber alamadığını söyleyen Habibe Wuji, Doğu Türkistan'da birçok gencin Çin yönetimi tarafından hapsedildiğini söyledi. Habibe Wuji , "Camileri yıkıyor, Kuranı yakıyor, çocukları öldürüyorlar. Doğu Türkistan'daki 30 milyon insanın güzel bir geleceğe sahip olması için Ankara’ya yürüyoruz. Türkiye Filistin’den Suriye’ye, Libya’ya,  Arakan’dan Myanmar’a kadar tüm Müslümanlara sahip çıkıyor. Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygurlar’a da sahip çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Geceyi Hendek’te geçiren Müslüman Uygur Türklerinden Habibe ve Abdullah daha sonra yeniden E-5 karayolundan başlayarak Ankara’ya doğru yola koyuldular.