Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (SESOB) binasında Adapazarı Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Kabacan’ın da aralarında bulunduğu diğer il oda başkanları ile protokol imzaladı.

Gerçekleştirilen protokolle, TÜSPAF tarafından geri dönüşümlü, doğa dostu, görsel engellilere hizmet amaçlı ve gerekli görülmesi halinde Braille alfabesi ile yazıları ihtiva eden poşetlerin, pazar yerlerinde, TÜSPAF’ın gözetim, denetim ve yönlendirmesi altında Oda tarafından üyelerine dağıtılması amaçlanıyor.

Doğa Dostu poşetler ayrıca Türkiye genelinde görme özrü olan vatandaşların el yordamıyla okuyabileceği Braille alfabesi ile üretilecek ve dağıtımı yapılacak. Dünya’da ilk defa Türkiye’de uygulamaya sokulacak olan bu projenin bir diğer önemli özelliği ise poşetler üzerinde halkın istifade edebileceği kamu spotlarının da yer alacak olması.

Protokol imza töreninde konuşma yapan Federasyon Başkanı Mehmet Çakman, “Yeni çıkarılan 5957 sayılı yasa pazar yönetmeliği gereği 2014 yılından itibaren Türkiye genelinde insan sağlığına zarar vermeyen doğa dostu, doğada çözünebilen poşetleri kullanma zorunluluğu getirmiştir.  Bu sebeple TÜSPAF olarak Türkiye genelindeki 94 meslek odamızla birlikte çıkmış olan kanun maddelerine uygun olarak poşet üretimi çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. Doğa Dostu poşetlerimiz, 2013 yılı itibariyle başta Adapazarı olmak üzere ülke genelinde esnaflarımıza yüzde 30 daha ucuza poşet temin etme imkanı sunarak maddi açıdan katkı sağlayacak, velinimetimiz olarak nitelendirdiğimiz müşterilerimizin ise sağlığını riske atmayacaktır. Bizler öncelikle poşetleri bizlere bağlı olan odalarımıza onlar da kendi üyelerine dağıtacak. Federasyon olarak halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.