Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamında gerçekleştirilen görüşmede Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk de yer aldı. Görüşmede bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığında çalışmanının Sakarya için önemine dikkat çekildi.
 
Şehrin gelişimi için birlikte hareket
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu, “Sayın Müsteşarımızı şehrimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduk. Kendilerine kardeşlik coğrafyası Sakaryamıza tekrardan hoş geldiniz diyoruz. Şehrimizde eğitim alanında yaptığımız çalışmalar hakkında Sayın Müsteşarımıza bilgiler verdik. Sakarya’da güzel bir birliktelik var. Valimiz, milletvekillerimiz, eğitim görevlilerimiz ve diğer tüm paydaşlarımızla hep birlikte şehrimizin gelişimi için hareket ediyoruz. İnşallah bundan sonrada birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Sakarya için
Sakarya’nın her zaman kendileri için farklı bir yeri olduğuna değinen MEB Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, “Sakarya’nın yeri bizim için her zaman farklı olmuştur. Bugün eğitim alanında Sakarya’da hayata geçirilen projelerle ilgili bilgi alma fırsatımız oldu. Bunun yanı sıra müfredat değişikliğiyle ilgili çalışmalarımızı geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaştık. İnşallah eğitim alanında Sakarya’da önemli adımlar atmaya devam edeceğiz. Sakaryamız için bazı çalışmalar hazırlıyoruz. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.