Doç.Dr. Beşel, Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SAÜSEM) Müdür Yardımcılığı ve Sakarya Mezunlar Derneği Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Doç. Dr. Furkan Beşel Kimdir?

Doç. Dr. Furkan Beşel, Marmara Üniversitesi İktisat (İngilizce) bölümünden 2009 yılında mezun oldu. 2010 yılında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi oldu.

2013 yılında Sakarya Üniversitesi Maliye Anabilim dalında Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın danışmanlığında “Yolsuzluk ve Ekonomik Büyüme İlişkisi: Türkiye Örneği” başlıklı tezi ile Yüksek Lisans; 2017 yılında Prof. Dr. Temel Gürdal’ın danışmanlığında “Türkiye’de Vergi Denetiminin Ekonomik ve Hukuki Etkinliği” başlıklı tezi ile doktora eğitimini tamamladı.

2012 yılında Sakarya kurulan, ulusal, bölgesel ve uluslararası sorunlara yönelik araştırmalar yaparak, bu çalışmaların sonuçlarını kamuoyuna ve karar alıcılara sunan, akademi ve toplum arasında bir köprü olmayı amaçlayan Politik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinde (PESA) araştırmacı olarak görev aldı.

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2014-2015 yılı Performans Birincisi olarak ödül aldı. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Durham Üniversitesi’nde (İngiltere) misafir araştırmacı olarak çalışmalarda bulundu.

2018 Ağustos ayında doçent olan Beşel, Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünde öğretim üyesi olup ayrıca Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ikinci bir lisans eğitimine devam etmektedir.

2018 yılında Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜSEM) Müdür Yardımcısı oldu. 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı oldu. Ayrıca Politik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinde (PESA) yönetim kurulu üyeliği, Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinde (SESAM) yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Vergi Hukuku, Türk Vergi Sistemi, Mali Hukuk, Mali İktisat, Maliye Teorisi, Maliye Politikası ve İslam Ekonomisi alanlarında birçok ulusal ve uluslararası akademik çalışmaları ve projeleri bulunmaktadır.

Evli ve iki çocuk babası olan Beşel, İngilizce ve Japonca bilmektedir.