Evrenköy Mahallesi’nin Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan edilmesi sonrasında mahalle halkıyla eski okul bahçesinde toplantı yapıldı. Toplantıya Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Deverenli,  AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Varol, Mahalle Muhtarı Mustafa Yeşilyurt ve Kentsel Dönüşüm temsilcileri ile mahalle halkı katıldı.



“2005 yılından bu güne”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Dişli, “Evrenköy Mahallemizde yıllardır var olan tapu sorunu çözülmesi için uğraş veriyoruz.2005 yılında ben bu mahalleye defalarca geldim, erkeklerle kahvehanede toplantı yaptık. 2 yıl uğraş verdik ama tüm emeklerimiz boşa gitti. Sorun o zaman çözülseydi herkesin tapusu cebinde olacaktı. O dönemde çalışmayı halka sormak için referandum yapma kararı aldık. Tüm hazırlıkları yaptık, referandum için izinleri aldık. Ancak bize referandum yaptırmadılar. Bu defa ilk toplantımızı kadınlarla yapıyoruz. Çünkü evdeki esas sıkıntıyı çeken kadınlardır. Gelecek hafta da erkeklerle tekrardan bir toplantı düzenleyeceğiz” dedi.


“Bu bir fırsat”
Seçimlerde her zaman mahalle halkından güzel destek aldıklarını kaydeden Başkan Dişli,  “Sağ olsunlar mahalle halkı bizden desteğini esirgemedi. Şimdi Evrenköy mahallemiz için tekrar bir çalışma yaparak, halkın mağduriyetini gidermek kararını aldım. 2,5 senedir burada ciddi bir çalışma yaptık. Amacımız yıllardır var olan tapu sorununa çözüm bularak, size sosyal donatıları ile birlikte depreme dayanıklı konutlar inşa etmektir. Bu konuda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun da tam desteğini de aldık. Her türlü yanımızda olduğunu söyledi. Bu sizin için bir fırsattır” diye konuştu.



“Fedakârlık yapacağız”
Başkan Zeki Toçoğlu da, Evrenköy’de çok uzun süredir var olan mülkiyet sorununa çözüm bulmak amacıyla mahalle halkıyla toplanmak istediklerini ifade ederek, “Bu mahallemizde çeşitli satışlar yapılmış. Binalar yapılmış ama sahibi farklı. İşin başındayken bu sorunu çözmek istiyoruz. Yoksa her geçen yıl bu sorun büyüyerek daha fazla sıkıntılara sebebiyet verecek. Adapazarı Belediyesi ile işbirliği yaparak sorunu çözmeye çalışıyoruz. Biz de büyükşehir belediyesi olarak belki bu güne kadar hiçbir yerde yapmadığımız imar hakları konusunda fedakârlık yapacağız. Bu çok basit bir mesele değildir. Ancak karşılıklı fedakârlık yaparak bu meseleyi birlikte çözebiliriz. Bu sorunu şimdi çözemezsek daha da hiç çözemeyiz. Şunu bilmenizi istiyorum ki biz sizi mağdur edecek hiçbir işin içinde olmayız. Herkesin hakkı hukuku gözetilerek burada bir Kentsel Dönüşüm Danışma Ofisi açılacak. Siz tapunuzla veya sözlü olarak geleceksiniz, durumunuzu ofiste izah edeceksiniz ve durumunuzla ilgili bilgilendirileceksiniz. Bu konuda içiniz rahat olsun” dedi.