Kalkışmanın 17’inci gününde de Demokrasi Meydanı’nda toplanan on binlerce vatandaş darbeyi lanetledi. Özgürlük, demokrasi, bayrak, vatan için sloganlar atıldı. Programda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz, belediye başkanları, ilçe başkanları, STK temsilcileri ve gazeteciler de yer aldı.
Önümüz Açık
Grup Tillo’nun seslendirdiği eserlerle başlayan gecenin ilk konuşmasını yapan Başkan Toçoğlu, “Tam 17 akşam oldu. Darbecilere, devlet ve millet düşmanlarına karşı direnişimizin 17’inci akşamı. Allah sizlerden razı olsun. Misafirimiz olan çok değerli isimler Sakarya’nın bir başka olduğunu söylüyorlar. Hamdolsun direnişimiz boşa çıkmadı. Bu direniş sayesinde bir yandan darbeci katillerin elleri kırılırken; bir yandan da devletimiz yeniden yapılanıyor. Alınan kararları, yapılan işlemleri takip ediyorsunuz. İnşallah önümüz bundan sonra çok açık” diye konuştu.
 
Direniş Zihinlerimizde Sürecek
Başkan Zeki Toçoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız 7 Ağustos Pazar günü çok büyük bir finalle direnişi noktalayacaklarının sinyallerini verdiler. Bizde Sakarya olarak şimdiye kadar görülmemiş bir kalabalıkla ve coşkuyla direnişimizin meydanlardan ziyade zihinlerimizde devam edeceğinin sinyallerini vereceğiz. Büyük bir hazırlık içerisindeyiz. Tüm Türkiye Sakarya’yı konuşacak. Diğer yandan hiç bişey geçmiş değil. Önümüzde bir süreç var. Aynı şekilde karıncayı dahi incitmeden hukuki davamızı sürdüreceğiz. Şehitlerimize ve gazilerimize dua edeceğiz. Buralarda onlar sayesinde olduğumuzu unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

Nöbetimiz Sürüyor
Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, “15 Temmuz gecesinden şu ana kadar örnek bir mücadele gösterdiniz. Ülkemiz hep darbelerle karşı karşıya kaldı. Bu darbelere hep birlikte karşı durduk. Bu ülkede inanın bizde çok zahmetler çektik. 15 Temmuz’dan itibaren Ferizli’de de vatandaşlarımız nöbetini sürdürüyor. Buradan hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. İlçemizde de örnek bir mücadele örneği gösterildi. İnşallah son ana kadar da sürecek” diye konuştu.

15 Temmuz’da Sizleri Yok Saydılar
İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okuyan Tuana Demir’in ardından konuşan AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “15 Temmuz’da sizleri yok saydılar. Ancak içinizden Çanakkale Ruhu çıktı. Sakarya Ruhu çıktı. Tarihin derinliklerine bunu işlediniz. 17 gündür buradasınız. Arkasında kadınlar ve gençler olmayan söylem başarılı olamaz. Bu anlamda kadınlarımızı ve gençlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Kardeşlerim birileri ülkeyi imar etmeye çalışırken birileri ifşad etmeye çalışıyor. Bu memlekette kan, gözyaşı ve acı olsun diye uğraşıyorlar” dedi.

Milli Mücadele Örneği Gösterdiniz
AK Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Her akşam bu meydanı böyle güzel doldurduğunuz için sizleri tebrik ediyorum. Gerçekten bir milli mücadele örneği sergilediniz. Ancak bunu dünya görmüyor. Görmemek bir yana başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu millete düşmanlık yapmayı sürdürüyorlar. Sizce neden? Çünkü sizler oyunu çözdünüz, kurulan tezgahı fark ettiğiniz için. Bizleri korkutmak istiyorlar. Başta Cumhurbaşkanımızı çünkü hedef o” diye konuştu.

Gönül Coğrafyamızda Nöbet Var
AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, “Bugün kutsal nöbetinizin 17’inci gecesi. Durmadan, usanmadan ve bıkmadan bu meydanları dolduruyorsunuz. Üstelik sadece Sakarya’da değil, ülkemizde, gönül coğrafyamızda aynı nöbet devam ediyor. Bunu bir tek şey için yapıyoruz: Irzınıza, namusunuza tasallut eden elleri kırmak için. Üstelikte bu işi 17 gündür etrafımıza zarar vermeden yaptık. Bu olgunluk, vakar ve sabır için hepinize binlerce kez teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.