Sakarya’nın en yüksek noktası Hendek Dikmen Tepe (1727)  Kış Sporları Merkezi projesi için somut adımlar atılmaya başlandı. Dikmen Tepe’nin Kış Sporları Merkezi haline gelmesi için yapılan girişimler sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen heyet Dikmen’de planlama ve inceleme çalışmaları gerçekleştirdi.
 
Hendek Belediye Başkanı Danışmanı Ahmet Sarıoğlu ve Dikmen Mahallesi Muhtarı Menderes Ayvaz ile birlikte Hendek Dikmen Yaylası ve Dikmen Tepesinde gerçekleştirilen planlama ve inceleme çalışmalarına Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü görevlisi Zeynep Arslan, Sakarya İl Kültür Müdürü Hüseyin Yorulmaz ve Peyzaj Uzmanı Fatih Karaarslan katıldı.

 
Dikmen Tepe’nin kış ve yaz sporları merkezi haline gelebilmesi için geçtiğimiz kış aylarında da bir heyet bölgeye gelerek incelemelerde bulunmuş ve raporlamaların ardından ilgili bakanlıkların kararları bekleniyordu. Aynı heyet tarafından yapılan planlama ve inceleme çalışmalarının ardından Dikmen’in turizm bölgesi ilan edilmesi durumunda Dikmen Kayak, Kızak, Snowboard, Takım ve Motor sporlarının merkezi haline gelecek.