Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Çarşamba gününden itibaren ülkenin kuzeybatı kesimlerinin, Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek olan yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi.

Açıklamada, Salı günü Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışının beklendiği ifade edildi.

Meteoroloji yetkilileri, “Çarşamba günü Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda devam edecek yağışlara ilave olarak, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz'in Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı, Bilecik ve Bursa-Uludağ çevreleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor” dediler.