Tüm Dünyayı etkisini altına alan koronavirüs vaka sayısının komşu ülkeler de dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde artması üzerine ülkemizde de bir dizi önlemler alındı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy; “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın kredi yurtlar, gençlik ve sportif faaliyetlere yönelik koronavirüsle ilgili koruyucu, önleyici ve her türlü olumsuzluklara karşı tesislerimizi dezenfekte ederek tedbirlerimizi alıyoruz. Bu konuda tüm yönetici arkadaşlarımıza ve personelimize hem önleyici tedbirler, hem de bilgilendirme çalışmaları veriyoruz” dedi.

Özsoy; “Üniversitelerin örgün eğitime ara verdiği süre boyunca yurt müdürlüklerimizde barınmaya devam edecek öğrencilerimiz için Rahime Sultan Yurt Müdürlüğü nöbetçi kız yurdu,  Muhammet Fatih Safitürk Yurt Müdürlüğü nöbetçi erkek yurdu olarak hizmet vermeye devam edecek ve öğrencilerimiz beslenme yardımından faydalanacaktır. İl Müdürlüğümüze bağlı her iki yurdumuzu ve diğer tesislerimizi dezenfekte ediyoruz. Temizlik malzemelerimiz de geldi. Nöbetçi yurtlara da öğrencilerimizin sıkıntı yaşamaması için personel takviyesi yaptık. Öğrencilerimizin mağdur olmaması için elimizden gelen tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” şeklinde konuştu.