Adalet Bakanlığının geçen yıl programa aldığı 23 cezaevinden biri de Ferizli ilçesi Damlık Mahallesi'nde 5 ay önce inşa edilmeye başlandı. 450 dönüm alan üzerine inşasına başlanan ve 155 bin metrekare kapalı alana sahip olacak cezaevi projesinde; 2 adet kapalı cezaevi, 1 adet açık cezaevi, müştemilat binaları ve lojmanlardan oluşan toplam 24 bina olacak. Yaklaşık 200 personelin çalıştığı ve 2020 yılında hizmete konulması planlanan cezaevi projesinin yüzde 30'u tamamlandı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm Türkiye'deki idarecilere seslenerek; "Bölgede atıl durumda olan devlet binalarına işlerlik kazandırın" talimatı sonrasında, Hendek ilçesinde atıl durumda bulunan eski yurt binasını Hendek ekonomisine kazandırmak için harekete geçti. Tamamlandığında Marmara Bölgesi'nin bölge kadın cezaevi olma özelliğini taşıyacak olan Hendek Kadın Açık Cezaevi, yaklaşık bin 500 kişilik kapasiteye sahip olacak. Sakarya'ya katma değer getirecek cezaevinde en az 200 kişi de istihdam edilecek. Dev cezaevi projeleri tamamlandığında bölge illerden tutuklu ve hükümlüler buraya sevk edilebilecek. 

Çalışmalar sürüyor 
İnşaat çalışmalarına yaklaşık 5 ay önce başladıklarını ve çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen projenin İnşaat Mühendisi Umur Doğan; "Şu an cezaevi inşaatımız hızla ilerliyor. Diğer müştemilat binalarımızın çoğu tamamlandı ve kaba inşaatları bitirdik. Çalışmalarımız gayet hızlı ve verimli bir şekilde devam ediyor. Çalışmalarımızın genelinin yüzde 30'unu tamamlamış bulunuyoruz. Ayrıca lojman binalarımızın çalışması başladı. L2 çalışmalarımız hızlandı ve L1'in büyük ölçüde temelinde su basmalarını bitirdik. Şu anda yaklaşık sahada 200 personelimiz var. Bunlardan 10 tanesi mühendis arkadaşımız olmak üzere toplamda 200 personelimiz var" dedi. 

Proje bitim tarihi 2020
Toplamda 24 binanın olacağı projeyi 2020 yılında bitirmeyi hedeflediklerini aktaran Doğan; "Tesisimiz yaklaşık 450 dönüm arası bir alana kuruluyor. 9 lojman binamız, 1 tane çarşı binamız, teknik merkez, idari bina, sağlık ocağı, açık cezaevi binalarımız gibi 6 adet müştemilat binalarımız var. Haricinde 2 tane L tipi büyük 35 bin metrekare oturma alanı olan binamız olacak. Arada jandarma, ziyaretçi binaları olmak üzere toplamda 24 binamız olacak burada. 2020 başında Allah nasip ederse tamamen imalatımızı bitirip projeyi teslim etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.