Sakarya’da faaliyet gösteren Avcı Dernek Başkanları Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Osman Demirel’i ziyaret ettiler. Avcılar Derneği Başkanı Oğuz Özen, Karasu Avcılar Derneği Başkanı Cemil Çakır, Ferizli Avcılar Derneği Başkanı Talip Altıntaş ve Gölkent Avcılar Derneği Başkanı İrfan Saka Orman ve Su işleri Sakarya Şube Müdürlüğünü ziyaret ettiler.

Ziyarette Şube Müdürlüğünün çalışmalarından duydukları memnuniyeti dilen getiren dernek başkanları kaçak avlanmayla ilgili olarak yapılan çalışmalardan belgeli avcıların haklarının korunmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek şube müdürlüğünün kaçak avlanma ile mücadelesinde yanlarında olduklarını dile getirdiler. Şube Müdürü Osman Demirel de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek av koruma kontrol çalışmalarındaki ekip arkadaşlarıyla birlikte çalışmalarının aralıksız devam edeceğinin altını çizerek dernekler olarak şube müdürlüğünü ekiplerine kaçak avlanmayla ilgili olarak desteklerinin daha çok artırılmasını istedi.

Demirel ayrıca, “Müdürlüğümüz tarafından kaçak avcılara karşı yapılan denetimlerde Ocak ayında kaçak avcılıkta kullanılan 127 güme imha edilirken, 37 kaçak avcı da suçüstü yakalandı. Av Koruma Kontrol ekiplerince ocak ayında kaçak avlanma için kurulan 127 güme imha edilirken, denetimler sırasında mühre olarak kullanılan sahipsiz 76 adet ördek tekrar doğaya salındı. Ocak ayı içinde kaçak avcılık yaparken yakalanan 37 avcıya 18 bin 875 TL idari para cezası kesildi. Vurulan yaban hayvanları içinde 2 bin TL Tazminat cezası uygulandı” diyerek, Şube Müdürlüğünün Av Koruma Kontrol çalışmalarının titizlikle devam edeceğini ve bohçacılara göz açtırılmayacağını bir kez daha vurguladı.