Sakarya’da dün sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış gece saatlerinde de etkisini artırarak devam etti. Yoğun yağış hayatı olumsuz etkileyerek, şehir merkezinde su baskınlarına neden oldu. Şehir merkezini etkisi altına alan aşırı yağışlar Erenler ilçesini de vurdu. Derelerin taşması sonucu sular altında kalan arazilerde ekili bulunan mahsuller zarar gördü. Vatandaşlar ürünlerinin daha fazla zarar görmemesi için tarlalarındaki suları motorlarla çekiyor.

“Kanallar temizlensin”

2014 yılından beri yağan yağışlar sonucunda tarlaların sular altında kaldığını söyleyen Şakir Gündüz, “Yağan yağmurlar bizim mahallemizi 2014’ten beri etkiliyor. 2014’te gelen selle birlikte kanallar mil ve toprakla doldu. DSİ’ye dilekçe verdik, bekliyoruz. Mahallemizde bulunan tarlaların yüzde 70’i yağışlardan etkilendi. Bu derelerin ıslahı lazım, kanalların iş makinaları ile kazılması lazım. Dağlardan gelen su birikintileri bizi mağdur ediyor, derelerin ıslah işlemleri yapılırsa büyük ölçüde derdimiz biter. Tarlalarımız sular altında kaldı, ürünlerimizin yüzde 70’i zarar gördü. Devletten yardım bekliyoruz” dedi.

 “Mağdur durumdayız”

Bölge sakinlerinden Muhsin Başak da, “Sağanak yağmur sorasında tarlalarımız su altında kaldı. Mahsullerimiz çürüdü. Yetkililerden yardım istiyoruz. Mağdur durumdayız. Kanalların temizlenmesi konusunda yardım bekliyoruz” diye konuştu.

“3 motor ile 3 günden beri su boşaltıyorum”

Yağan aşırı yağış nedeniyle serası sular altında kalan Hasan Duman isimli vatandaş ise 3 gündür tarlasından 3 motorla su boşalttığını belirtti. Duman, “3 günlük yağış sonucu her tarafımız su oldu, seralarım su altında kaldı. Geçen sene de aynı böyle bir problem daha yaşamıştık. 3 motor ile 3 günden beri tarlalardan su boşaltmaya çalışıyorum. Zararım çok büyük” dedi.