Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Serdivan ilçesinde devam eden altyapı yatırımlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. 35 milyon lira değerindeki dev yatırımla Serdivan’ın tüm içmesuyu altyapısını yenilediklerini belirten Dr. Rüstem Keleş, “Sakarya’mızın 16 ilçesinde olduğu gibi Serdivan’da da önemli altyapı yatırımları yaparak ilçemizin ve şehrimizin altyapı geleceğini inşa ediyoruz. Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz suyu yüksek teknoloji ile arıtarak tam kontrollü bir şekilde vatandaşlarımızın musluklarına ulaştıracağımız 35 milyonluk içmesuyu projesinde çalışmalarımız devam ediyor. Bölge için 300 kilometrelik yeni içmesuyu hattı inşa ediyoruz. Ayrıca ilçemizin muhtelif bölgelerinde yağmursuyu ağını güçlendiriyoruz” diye konuştu.

Altyapı yenileniyor

SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “1999 depreminde şehrimizin altyapısı ciddi anlamda zarar gördü. Serdivan ilçemizde de özellikle içmesuyu hatlarında ciddi sıkıntılar oluştu. Söz konusu hatları hayata geçirdiğimiz dev proje ile tamamen yeniliyoruz. İlçemiz için 300 kilometrelik içmesuyu hattı ve 5 bin metreküplük içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Vatandaşlarımızın musluklarına dünya standartlarının çok üzerinde, Türkiye’nin en kaliteli sularından birini ulaştırıyoruz. Bu projemiz ile söz konusu kaliteyi güvence altına alıyoruz. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Şehrimiz için kurduğumuz son derece modern altyapı sistemleri, yüksek teknoloji arıtma tesisleri ile vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmetin kalitesini her geçen gün daha da yukarılara taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

30 adet basın odası

Dr. Rüstem Keleş, “Serdivan’da ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni yağmursuyu hatları da inşa ediyoruz. İlçemizin yağmursuyu ağını önemli ölçüde güçlendiriyoruz. Bölgede inşa ettiğimiz 300 kilometrelik içmesuyu hattının 30 farklı noktasına basınç odaları yerleştiriyoruz. Hattımızı mevcut takip sistemine entegre ederek suyun her anını ve tüm değerlerini sürekli gözlem altında tutacağız. Su tüketimindeki değişimleri izleyerek ilçelerimiz için geleceğe dönük yeni stratejiler geliştirebilmemize önemli katkı sağlayacak. 35 milyon lira değerindeki dev yatırımımız ile Serdivan’ın altyapı geleceğini inşa ediyoruz” dedi.