Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin 1999 Marmara Depremi’nin ardından Avrupa Yatırım Bankası’ndan kullandığı kredinin 270 Milyon TL’lik kısmının iptali TBMM’de kabul edildi. Kısa süre önce TBMM Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülen ve meclis gündemine taşınan Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair maddeler yasalaştı.

"Sakarya’ya hayırlı olsun"
Büyükşehir Belediyesi’nin büyük bir yükten kurtulduğunu söyleyen ve Sakarya’ya hayırlı olmasını temenni eden Başkan Ekrem Yüce, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a, Genel Başkanvekilimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Özhaseki ve Ali İhsan Yavuz’a, AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mehmet Muş’a, AK Parti Milletvekillerimiz Çiğdem Erdoğan Atabek, Kenan Sofuoğlu ve Recep Uncuoğlu’na, İl Başkanımız Yunus Tever’e teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

"Şehir için çok önemli"
Deprem kredilerini geri ödeyen tek belediye olduklarını ve mecliste yasalaşan kanunla bu yükten kurtulduklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “2033 yılına kadar her ay 6 milyon TL’lik bir ödeme yükümlülüğümüz vardı. Çözümü için ilk günden bu yana çalışmış, görüşmeler gerçekleştirmiştik. Hamdolsun bugün itibariyle şehrimizin geleceği için çok önemli olan bir adımı geride bıraktık. Katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.