Karasu İlçesinde son günlerde etkili olan fırtına deniz fenerini tehdit ediyor.

Sakarya nehrinin denize döküldüğü Yenimahalle burnunda bulunan, geceleri denize açılan balıkçılara kılavuzluk eden deniz feneri, son günlerde fırtınanın yol açtığı dalgalar sonucunda yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Fırtınadan feneri korumak için çevresine dökülen kayaların dalgalar sonucunda altının oyulduğu ve denizle fener arasında 3-4 metre bir mesafe kaldığı gözlendi. Geçtiğimiz yıl deniz kenarına yapılan yolun yarısını da alan dalgalar gün geçtikçe deniz fenerine biraz daha yaklaşıyor.

Karasu Deniz Ürünleri Kooperatif Başkanı Ali Sezer, “Yenimahalle burnunda bulunan deniz feneri yıkılırsa denize açılan balıkçılarımız deniz dönüşünde gireceği yeri bulamazlar. Balıkçılarımız sisli havalarda bazen feneri göremediği için başka bölgelere de girdiği oluyor. Nehrin ağzında bulunan deniz feneri balıkçılarımızın rahat bir şekilde Sakarya nehri ağzından geçmelerini sağlıyor. Kıyı erozyonunun feneri yıkmaması için bizler kendi imkanlarımızla fenerin çevresini molozlarla dolduruyoruz. Bunun için de yetkililerin bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. Kıyı erozyonu deniz kenarında hala sürüyor. Bir an evvel bu soruna yetkililerin eğilmesini istiyoruz” dedi.