Türkiye'nin uzun vadeli üretim ve gelişimine öncülük edecek olan #MilliTeknolojiHamlesi'ni gerçekleştirecek nesillerin yetiştirilmesi amacıyla kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Sakarya’da da açılıyor.

Kontenjan dahilinde en yüksek puanı alan öğrenciler uzman kadrolar tarafından hazırlanan öğretim programları ile atölyelerde ileri robotik, mobil uygulama ve yazılım teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojileri, yapay zeka, siber güvenlik, nanoteknoloji ve malzeme bilimi, enerji teknolojileri gibi alanlarda derinlemesine bilgi sahibi olacaklar.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy; “Sakarya'da öğrenim gören  4., 5, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıf öğrencileri sınava başvuru yapabilecek. Yazılı sınav tarihi 9 Şubat 2020 olan sınavın son başvuru tarihi ise 6 Ocak 2020’dir . Sınavda başarılı olan öğrenciler Sakarya Gençlik Merkezinde açılacak olan atölyede 36 ay boyunca ücretsiz eğitim görecekler. Sınava girecek olan tüm öğrencilerimize canı gönülden başarılar diliyorum " şeklinde konuştu.

Ayrıntılı bilgi ve sınav başvurusu için www.deneyapturkiye.gov adresi ziyaret edilebilir.