Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Mahallemde İftar Var’ programları Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen buluşma ile devam etti. On binlerce Sakaryalı meydana kurulan gönül sofralarına misafir oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekilli Ayhan Sefer Üstün, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, muhtarlar da programda yerini aldı.
 
9 yıllık gelenek
Başkan Toçoğlu beraberinde Adapazarı Belediye Başkanı Dişli ile kardeşlik sofralarına misafir olan Sakaryalıların Kadir Gecelerini tebrik etti. Tvnet Canlı yayınına katılarak, tüm Türkiye’nin Kadir Gecesi’ni tebrik eden Başkan Toçoğlu, “Kadir Gecesi’nin ülkemize, şehrimize ve insanlığımıza hayırlar getirmesini diliyorum. 9 yıldır gerçekleştirdiğimiz iftar buluşmalarımızda bu akşam Adapazarı’ndayız. Şehrimizin 16 ilçesinde bu iftarları gerçekleştiriyoruz. 15 Temmuz’da direnişin başladığı bu meydanda, onbinlerce hemşerimizle iftar yapıyoruz” diye konuştu.


 
Kardeşlik şehri Sakarya
Başkan Zeki Toçoğlu, “Biz gittiğimiz her yerde ilçelerde, mahallelerde tüm vatandaşlarımızı bir arada görmek ve sohbet etmek imkanı da buluyoruz. İftarlarımızın ardından çocuklarımız için gösteriler yapılıyor. Sivil Toplum Kuruluşlarımızla buluşuyoruz. Şehit ve Gazilerimizle, yabancı öğrenci gruplarımızla iftar sofralarında bir araya geliyoruz. Cumhurbaşkanımızın hep ifade ettiği gibi burası Türkiye’nin her tarafından insanın kardeşçe yaşadığı bir şehir. Rabbim kardeşliğimizi baki kılsın” ifadelerini kullandı. İftarın ardından sahneye çıkan Hayali Seçkin Bayramoğlu ise, miniklere eğlence dolu meddah hikâyeleri anlatarak keyifli bir akşam geçirmelerine vesile oldu.