Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, 15 Temmuz akşamı ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan güçlere karşı her akşam Demokrasi Meydanı’nda toplanan halka seslendi. Başkan Dişli, 15 Temmuz gecesinde Sakarya Valiliğinin ele geçirilmek istenmesiyle Ankara ve İstanbul’dan sonra darbeyle büyük mücadele veren ilin Sakarya olduğunu belirterek, “Her biriniz birer kahramansınız. Darbe girişimi gecesinde dik duruşunuz sizin vatanınıza olan sevginizi fazlasıyla göstermiştir” dedi.

“Uyanık olmalıyız”
Başkan Dişli, “15 Temmuz gecesi milletimiz destan yazmış, canını ortaya koymuş, şehid vermiş, tankın önüne siper olmuş, dünyaya demokrasi dersi vermiş ve üzerine düşeni hakkıyla yapmıştır. Özellikle Sakarya’mız ve sizler bu konuda öncü oldunuz. Sizleri ne kadar tebrik etsek azdır. Tarih bunu böyle kaydedecektir. Hepimiz, bu olayı böyle görmeli ve anlamalıyız, Sayın Cumhurbaşkanımızın meydanları terk etmeyin uyarısının bize anlatmak istediği, bu saldırının arka planında ki küresel boyuttur. Bunu çok iyi idrak etmeliyiz ve Millet olarak uyanık olmalıyız.”diye konuştu.


“Onları sevindirmeyeceğiz”
Başkan Dişli son olarak, “Ellerini ovuşturarak Türkiye’nin sıkıntıya düşmesini, diz çökmesini , pes etmesini bekleyenleri bu güne kadar sevindirmedik, sevindirmeyeceğiz. Ülkemizin kaderini terör örgütlerine paralel ihanet çetesine, küresel güçlerin yerli işbirlikçilerine teslim etmedik, etmeyeceğiz” dedi.