Yaklaşık 50 bin kişi direnişin 6’ncı gününde de Demokrasi Meydanı’nda toplandı. Şehir stadyumunun önünden başlayan Milli İrade Yürüyüşü’nün ardından meydanda buluşan Sakaryalılar ilk olarak Sivil Toplum Kuruluşları’nın ortak bildiri metnini dinledi. Programda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete, AK Parti Eski Milletvekili Ali İnci, STK Temsilcileri, siyasi partilerin mensupları yer aldı.
 
“Emellerine ulaşamadılar”
Hak-İş Başkanı Mesut Gökdemir, “Milletimizin birlik ve bütünlüğüne, devletimizin bekasına, demokrasi ve cumhuriyetimizin varlığına kasteden, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızmış bir grubun 15 Temmuz gecesi düzenlediği darbe girişimini lanetliyoruz. Bu girişim milletimizin iradeli duruşu ile emeline ulaşamamıştır” derken; Erbakan Vakfı Sakarya Şube Başkanı Hasan Çınar, “Mazisinde kahraman bir şehrin kahramanlığa aday çocuklarısınız” dedi.

 
“Milli duruş ve direniş ruhu”
Milli Birlik ve Düşünce Derneği Genel Başkanı Erdem Ercan, “Milli duruşumuz ve direnişimiz sürüyor. Zalimlere karşı kanımızın son damlasına kadar direnmeye yemin etmiş milletimizle beraber her zaman her yerde Cumhurbaşkanımızın yanında mücadelemize devam edeceğiz. Kanımız aksada zafer İslamındır” derken; Ribat Vakfı Başkanı Gazanfer Üvez, “Ülkemiz bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalmıştır. Milletimizin malı olan silahlar milletimize doğrultulmuştur. Ancak milletimizin direnişi ve Allah’ın inayeti ile hainler hedefine ulaşamamıştır” ifadelerini kullandı.
 
“Milletimiz destan yazıyor”
Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Hasan Zengin, “Bundan önceki tüm darbelere karşı olduğumuz gibi 15 Temmuz darbe girişimine de karşıyız. Meydanlardaki mücadeleniz mübarek olsun” derken; Vuslat Derneği’nden Naci Doyuk ise; “5 gündür Demokrasi Meydanı’nda destan yazıyorsunuz. Milletimiz hiçbir zaman özgürlüğünü kaybetmemiştir. Hiçbir zaman esaret altına alınamamıştır. Hepinizden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.


 
“Direnişçilere selam olsun”
MÜSİAD Başkanı Ahmet Genç, “2002 yılında maaşlarını alamayan bir ülkeden kıtalararası köprüler yapan, dağları delen, ekonomisi şaha kalkmış bir ülke görüyoruz. Bunun engellenmesine kimse fırsat veremeyecek” derken; SİM-DER Başkanı Nafi Özdin, “Bugün Cumhurbaşkanımızın, vatanımızın, milletimizin yanında olma günüdür. Bugün birlik günüdür ” ve Özgür-Der’den Mehmet Baki Kızıltepe, “6 gündür sokakları, caddeleri, meydanları direnişle süsleyenlere selam olsun” dedi.
 
 
 
“Farklı kimlikler bir arada”
Cihannüma Başkanı Ali Çiğdem, “Darbenin ilk dakikalarından itibaren sokaklarda olan kardeşlerinizden biriyim. Bu darbenin engellenmesinde kahraman bir Türkiye milleti var” derken; PESA’dan Fatih Savaşan, “Kahraman Sakaryalılar inşallah bu direnişiniz sadece ülkemiz için değil, ümmet adına bir destan olur” ve TÜMSİAD Başkanı Murat Kesik, “Yüzlerce yıl İslamın bayraktarlığını yapmış, şerefyar olmuş Türk milletinin aziz vatandaşları sokaklarda tankların üstünde ilk an itibariyle yer aldı. Düşüncesi sadece demokrasi ve özgürlük olan farklı kimlikler bir araya geldi” dedi.
 
“Söz sahibi milletimizdir”
Bem-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Ahmet Öksüzali, “İstiklalimiz, namusumuz, şerefimiz adına darbeye karşı nöbetteyiz. Ülkemizin son kalesi Türkiye’mizi teslim etmeyeceğiz” derken; İlim ve Hikmet Vakfı’ndan Nihat Bülbül, “Aslında burada konuşma yapması gereken bizler değiliz. Burada konuşması gereken, bundan sonrada ülkemizin geleceği için asıl söz sahibi olan sizlersiniz. Yaşadığımız bu sürecin kahramanı sizlersiniz” ifadelerini kullandı.
 

“Direnişe devam”
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Direnişin 6’ıncı günündeyiz. 60 günde sürse 600 günde sürse beraberiz inşallah. Gerçekten tarihi günler yaşıyoruz. Belki bugün bu buluşmalarımız ve sloganlarımızla ne yaptığımızın pek farkında olmayabiliriz. Ancak gelecekte nasıl bir tehlike atlattığımızı hep beraber daha iyi anlayacağız. Bu yüzden yılmadan, yorulmadan direnişimize devam edeceğiz. Sakarya tarihinde görmediği bir kalabalığı bugün gördü. Milli irade yürüyüşünde stadyumun oradan buraya kadar geldik. Allah hepinizden razı olsun. Şimdi meydandayız. Yeni bir ilan gelene kadar da buradayız ” dedi.
 
“Direnişi taze tutacağız”
Başkan Toçoğlu, “Bu coşkumuzu ve direnişimizi Demokrasi Meydanı’nda sürdürmeye devam edeceğiz. Tehlike henüz geçmedi. Biliyorsunuz bu hainler çeşitli kılıklara giriyorlar. Bunları tespit etmek zor. Ancak devletimiz bu hainlerin girdiği her türlü kılığı tespit ederek bunları ele geçirecek. Biraz daha sabırlı olalım. Öyle şeyler söylüyorlarki, darbeciler başarı olmak için 100 bin kişiyi öldürmeyi göze almışlar. Bunlar nasıl bir hain? Ama halkın gücü karşısında hiçbir şey duramaz. Biz burada bir direnişi sembolize ediyoruz. Bu yüzden direnişimizi taze tutarak meydanlarda olacağız” ifadelerini kullandı.
 

“27 Mayıs şehitlerinin ruhu şad olsun”
Doğruyol Partisi Eski İl Başkanı Zafer Adalet, “Kahraman Sakaryalılar hepinize şükran borçluyuz. 15 Temmuz gecesi darbeye teşebbüs edenlere karşı hiç düşünmeden tankların altına girerek ortaya koyduğunuz büyük mücadeleniz takdire şayandır. Sizin bu göstermiş olduğunuz mücadeleyi, kararlılığı 27 Mayıs darbesinde Türk halkı göstermiş olsaydı Adnan Menderes ve silah arkadaşları asılmayacaktı. Sizin yaptığınız bu kahramanlık neticesinde 27 Mayıs şehitlerinin ruhu şad olmuştur” diye konuştu.
 
“Gelecekte anlatacak anılarımız var”
AK Parti Eski Milletvekili Ali İnci, “15 Temmuz gecesi büyük bir mücadele verdik. Bu mücadelede bizden sonra gelecek çocuklarımıza anlatacak çok güzel anılarımız var. Hep birlikte izliyoruz. Ülkemizin her yerinde, şehrimizde Cumhurbaşkanımız için, ‘Allah benim canımdan alsın ona versin’ diyen vatandaşlarımızı görüyorum. Hanım kardeşlerimizi görüyorum. Yavruları ile meydanda. Allah hepinizden razı olsun. Şehit olan vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Bundan sonra bu ülkede kimse darbe yapmaya cesaret edemez” şeklinde konuştu.
 
“100 binler geçti”
AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Yine bu meydandan kardeşlik kokuları, sevgi kokuları yayıyorsunuz. İlgi ve alakanızı canı gönülden tebrik ediyorum. Bu meydanın ismini Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu Demokrasi Meydanı olarak değiştirdiğini söyledi. O dakikadan itibaren bu alanlardan 100 binlerce vatandaşımız geldi, geçti. Burada hiçbir siyasi parti ayrımı söz konusu değil. Farklı partililer, STK’lar bu meydandaydı. Hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. 67 STK ile yapılan Milli İrade yürüyüşünü gerçekleştirdik. İnanın Sakarya tarihinde böyle bir yürüyüş görmemiştir” diye konuştu. Program Kur’an-Kerim tilaveti ve okunan dualarla devam etti.