Tüm ülkede olduğu gibi Sakarya’da da 15 Temmuz Darbe girişimine karşı halk sokağa çıkarak asker üniformalı cuntacılara karşı gelmiş ve isyancılar emniyet mensuplarınca gözaltına alınmıştı. Sakarya’da darbe teşebbüsünün olduğu akşam yaralanan vatandaşları AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Sakarya Milletvekilli Ali İhsan Yavuz ile birlikte ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulundu.
 
Yaralanan vatandaşlar; Ali Kasımoğlu, Mehmet Akyazıcı, Fadime Çalık, Nurettin Tulum, Hacer Baykan, Onur Baykan ve Aslı Baykan, böyle bir olay tekrar olsa yine aynı şekilde Ülkelerine sahip çıkacaklarını söylediler.
 
Milletin kahramanca demokrasi mücadelesi verdiğini dile getiren Milletvekili Ali İhsan Yavuz, yaralılarla tek tek ilgilenerek o gece olanlar hakkında bilgi aldı. Milletvekili Yavuz  “Halkın iradesine karşı gelenlere halk gerekli tepkiyi anında vererek göstermiştir. Milletin iradesini, geleceğini yine aziz milletimiz belirlemiştir” dedi. Milletvekili Ali İhsan Yavuz yaralıların durumları hakkında doktorlardan bilgi aldıktan sonra hastaneden ayrıldı.