Sakarya, 15 Temmuz darbe girişimin ardından demokrasi nöbetine devam ediyor. Bu kapsamda kalkışmanın 12’inci gününde de Demokrasi Meydanı’ndaki toplanan on binlerce vatandaş darbeye karşı sloganlar attı. Milli irade ve seçilmiş hükümete karşı yapılan hain saldırı meydanda toplanan on binler tarafından lanetlendi. Programda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, belediye başkanları, ilçe başkanları, STK temsilcileri ve gazeteciler de yer aldı.
 
“Ümmet coğrafyasını düşündük”
15 Temmuz gecesi Valilik önündeki protesto gösterilerinde yaralanan Gazi Ali Kasımoğlu, “Onlar sandılarki darbe yaptıklarında bu millet sokaklara çıkmayacak. Tankları caddelerden yürüttüklerinde, milletimizin karşılarına dikileceğini hesap etmediler. Onlar mermi attıklarında göğsümüzü siper edeceğimizi düşünemediler.   Hepinizden Allah razı olsun” derken; Gazi Aslı Nur Ayan, “Darbe girişimini İstanbul’a seyahat eden bir yakınımızdan öğrendik. İlk etapta bir anlam veremedik. Televizyon kanallarını taradık. TRT’de olanların ardından sadece ülkemiz için değil ümmet coğrafyasını düşündük. Cumhurbaşkanımızın da canlı yayına çıkmasıyla birlikte kendimizi dışarılara attık. Biz şehadete yürüdük. Rabbim bize gaziliği nasip etti” diye konuştu. Gazi Mustafa Onur  Ayan ise; “Bu zorlu süreçte yanımızda olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Sizlerde hep oradaydınız. Sizlerden tek farkım sadece bedenime bir kurşun isabet etmesidir” dedi.

 
“Milletimiz tarihe geçecektir”
Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, “FETÖ’cü darbe girişiminin 12’inci gününde de demokrasi meydanını vatanımız, milletimiz, bayrağımız ve gelecek nesillerimiz için ilk günkü aşkla doldurdunuz.  Bu ülke güçlenmeye ve gelişmeye başladığında işte o zaman korktular. Türkiye’nin Dünya’nın ilk 10 ekonomisi arasına gireceğinden korktular. Darbe girişimini çok şükür engelledik. Demokrasi ve milli iradeye karşı tankların karşısında göğsünü siper eden milletimizin bu duruşu tarihe geçecektir” diye konuştu.
 
“Yoğunluğumuz muhafaza ediliyor”
Başkan Zeki Toçoğlu, “12 gündür yılmadan, yorulmadan, yüksünmeden direnişimizi sürdürüyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi Cumhurbaşkanımız ‘Evlerinize dönün’ talimatını verene kadar da bu meydanlardayız. Sizler böyle sabırlı ve metanetli oldukça, siz seçtiklerinizin arkasında durdukça darbecilere gereken dersi birlikte vereceğiz. İşte Sakayra bir demokratik direnişin nasıl gürültüsüz,  zararsız yapılabileceğini tüm dünyaya gösterdi. Hamdolsun 15 Temmuz akşamından itibaren meydanımız yoğunluğunu muhafaza ediyor. Kırmadan, dökmeden karıncaya dahi zarar vermeden darbenin karşısında duruşumuzu devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

 
“Memleketimizi teslim etmeyeceğiz”
Başkan Toçoğlu, “Gün geçtikçe nasıl bir badire atlattığımızı daha iyi anlıyoruz. Vakit buldukça televizyonlarda bu hainlerin neler yapmayı planladıklarını daha iyi görmekteyiz. Bu yüzden daha tehlike geçmedi. Bunlar fırsat bulduğunda kendi polislerini, askerlerini ve vatandaşlarını kurşunladılar. Bunlarda Allah korkusu yok.   Bu yüzden bu mücadelemiz devam edecek. Memleketimizi bu kökü Pensilvanya’da olan hainlere teslim etmeyeceğiz. Allah sizlerden razı olsun” diye konuştu.
 
“Meydanlar konuşuyor”
AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “15 Temmuz gecesi gazi olan arkadaşlarımızdan bazıları bu akşam buradalar. Kendilerini hastaneye ziyarete gittiğimizde onlara moral vereceğimizi düşündük ancak onlar bizlere moral verdi. Rabbim tez zamanda şifalarını versin. Allah onlardan razı olsun. Bugün herkes susacak meydanlar konuşacak. Hamdolsun artık Türkiye’nin her yerinde meydanlar konuşuyor. Hem ülkemizde hem de dünyada darbecilere karşı büyük tepkiler oluyor. Allah bu kutlu mücadelede devletimize sahip çıkan herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

 
“Millet göğsünü siper etti”
Vali Hüseyin Avni Coş, “Demokrasimizi korumak için gösterdiğiniz mücadeleden dolayı hepinizi kutluyorum. Hepiniz basiret, feraset ve cesaret sahibisiniz. Bunu 15 Temmuz gecesinde de gösterdiniz. Valiliğimizi işgal eden sanki PKK kampını işgal ediyormuş gibi hareket eden bu gözü dönmüş asker kıyafetli hainlerin Valiliğimizden tahliye edilmesi ve adalete tevdi edilmesinde sizler göğsünüzü siper ettiniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.