15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından başlayan Demokrasi Nöbetleri boyunca, kurdukları çadırda demokrasi nöbeti tutan bir grup Sakaryalı, bu geleneği devam ettirme kararı aldı.

Her ayın 15’inde çadırlarını kurarak 15 Temmuz ruhunu diri tutmak isteyen grup, bu uygulamayı ilk olarak Kent Park’ta hayata geçirdi. Çadırı kuran ve demokrasi nöbetleri boyunca Kent Meydanında ki çadırından ayrılmayan Abdullah Çolak, “Biz arkadaşlarımız ile birlikte hain darbe teşebbüsünün ardından soluğu meydanlarda aldık. Meydanları hiç terk etmeyerek, demokrasimiz için üzerimize düşen görevi yaptık. Bu hain kalkışma sonrasında, milli ve manevi duygularımız vatan savunması üzerinde daha da pekişmiş oldu. Bizde arkadaşlarımızla birlikte her ayın 15’inde demokrasi nöbetlerinde kurduğumuz çadırda bir araya gelmek istedik. Bu tavrımız, ülkemiz için hain planlar içerisinde olan herkese bir ders olsun istiyoruz. Biz ülkemiz için her türlü fedakarlığa yapmaya hazır olduğumuzu her ayın 15’inde göstermek ve bu hainlere ilan etmek istiyoruz” dedi.

15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından kurdukları demokrasi çadırında nöbet beklediklerini ifade eden Hüseyin Öztürk’te, “Biz grup Sakaryalı olarak kurduğumuz çadırdan demokrasimize destek veriyoruz. Amacımız 15 Temmuz ruhunu diri tutmak. Bu hainlere asla fırsat vermemek için her zaman ülkemizin yanındayız” diye konuştu.
Kent Park’ta çadır kuran demokrasi aşıkları gece boyunca nöbetlerini sürdürürken çok sayıda vatandaş bu etkinliğe destek verdi./ İHA