Geçtiğimiz Haziran ayında yürürlüğe giren Demiryolu Koordinasyon Kurulu (DKK) Yönetmeliğine göre, sektör yaklaşımını belirlemek için demiryolu sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla yapılması gereken Çalıştay’lardan ilki Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. İlhan KOcaarslan’ın ev sahipliğinde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB) Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal başkanlığında gerçekleştirildi.

UDHB Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, serbest demiryolu sektöründe faaliyet gösterecek olan işletmecilerin adil ve sürdürülebilir rekabet ortamında hizmet verebilmelerini sağlayan mevzuatı yaparak, düzenlemeler getirdi.

Buna göre yılda en az 2 kere toplanacak olan çalıştayların ilkinde serbestleşen demiryolu sektöründe faaliyet gösteren ve gösterecek olan kurumların ihtiyaç duyduğu düzenlemelerin belirlenmesi amaçlarına hizmet eden Demiryolu Koordinasyon Kurulu, gündemi belirleyerek 15.06.2017 tarihindeki ilk Kurulda alınan kararlar gereği yapılan çalışmaları; bir sonraki çalıştayda değerlendirerek, kesinleştirilmesini planladı.

Çalıştaya TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, TCDD Taşımacılık A.Ş, TÜVASAŞ, TÜDEMSAŞ ve TÜLOMSAŞ’ın üst düzey yöneticileri, UDH Tehlikeli Mal ve Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürü, çeşitli üniversitelerin öğretim üyeleri ve demiryollarında faaliyet gösteren özel sektör temsilcileri katıldı.