Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda Değerler Eğitimi’nin etkili bir şekilde verilmesi noktasında yeni yaklaşımlar geliştirmek amacıyla çalışmalarına 2016 yılı ocak ayında başlamıştı. Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile yapılan görüşmeler neticesinde bir eğitim programı hazırlandı. Bu program “Değerler Eğitimi Mentoru Yetiştirme Bağlamında Sakarya Hareketi” adı altında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)’nın Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında projelendirildi. Eylül ayında projenin kabulünü müteakip sözleşme imzalanarak proje çalışmalarına başlandı.
 
Serdivan/Sen Otel’de gerçekleştirilecek eğitimlerin açılışı 28 Kasım Pazartesi günü yapıldı. Açılış programına İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Firdevs Karahan, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı temsilcileri katıldı. Programın açılış konuşmalarını yapan Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Firdevs Karahan ve İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, konuşmalarında değerler eğitiminin ülkemiz ve geleceğimiz için önemine, değerlerin evrensel niteliğine ve bu eğitimlerin aktarılması noktasında yöntemin önemine değindiler.


 
Proje kapsamında 9 ayrı branştan 54 öğretmen Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sevgi Coşkun Keskin’in yönetiminde, üniversiteden akademisyenlerinin rehberliği altında kendi branşları içerisinde değerler eğitimi konularının nasıl işlenebileceği, ne tür materyallerin geliştirilebileceği üzerine 55 saati teorik 15 saati pratik eğitim olmak üzere toplamda 70 saatlik bir eğitim alacaklardır. 9 Aralık Cuma günü sona erecek eğitimin ardından 22 Aralık günü proje grubu bir izleme değerlendirme toplantısı gerçekleştirecek.
 
Proje faaliyetlerinin ajansın desteği kapsamındaki bitiş tarihi olan 28 Aralık’ta Proje Kapanış Toplantısı gerçekleşecek. Projenin yaygınlaştırılması ve sürdürülebilirliği anlamında eğitimi alan öğretmenlerimiz öğretim görevlileriyle birlikte haziran ayına kadar süreç izleme toplantıları gerçekleştireceklerdir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü projenin etkilerinin ve yaygınlaştırılmasının 3 yıllık bir süre üzerinden gerçekleşeceğini ön görmektedir. Bu kapsamda 54 mentor öğretmenimiz aldıkları eğitimi öncelikle kendi okullarında, ilçelerinde olmak üzere bu süre kapsamında tüm Sakarya genelindeki öğretmenlerimize aktaracaklardır. Dolayısıyla ulaşılmak istenen nihai hedef tüm il genelindeki öğretmenlerimizin bu eğitimi alması ve uygulamasıdır.
  
Proje kapsamında yapılan çalışmalar ve gerçekleştirilen materyaller Aralık ayı sonunda yayınlanacak Proje Rapor Kitapçığında yer alacak ve başta Milli Eğitim Bakanlığı Merkez teşkilatı olmak üzere bütün illerimize gönderilecek.