Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Fışık’la birlikte makamında ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehirdeki çalışmalar hakkında brifing aldı.

Davutoğlu daha sonra, valilik çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifasıyla ilgili yöneltilen bir soruya Davutoğlu, “Fidan'ın istifa dilekçesi işleme konuldu. Hakan Fidan, Suriye gibi kritik konularda önemli görevler üstlenmiş ve hakkıyla yerine getirmiştir. Tevafuktur ama anlamlı bir tevafuktur. Tarihte bir şekilde onun da adı geçer. MİT tırlarına yapılan operasyonda da hükümetimize devletimize yönelik ne kadar alçakça girişimlerde bulunulduğunu gördük” yanıtını verdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan saldırıyı da değerlendiren Davutoğlu, saldırganların izinin sürüldüğünü belirterek, “AK Parti demokrasi için her şeyi göze almış insanların partisidir. Her zaman her türlü riski göze aldık. Hiç bir saldırı AK Parti'nin inancını ve kararlığını ortadan kaldıramaz” dedi.