Eğitim İlke-Sen MYK üyesi Beytullah Önce Mısır’daki darbeyi kınayarak, “Darbeciler, halkın emeğini, ekmeğini, hakkını, özgürlüğünü, geleceğini çalan hırsızlardır” dedi.

Eğitim İlke-Sen (İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası) MYK üyesi Beytullah Önce, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı yapılan darbeyi kınayan bir açıklama yaptı. Önce, “Yüzyılı aşkın bir süredir darbelerle, cuntalarla, muhtıralarla baskılanmış ve zulmedilmiş bir halk olarak, Mısır’da gerçekleşen bu silahlı müdahalenin nelere yol açabileceğinin farkındayız. Darbeciler, her ne kadar kendilerini halkın ve düzenin kollayıcıları gibi gösterseler de, aslında her defasında yalnızca kapitalist dünya sisteminin çıkarlarına uşaklık etmişlerdir. Halkın emeğini, ekmeğini, hakkını, özgürlüğünü, geleceğini çalmışlar ve bunu yerel ve küresel rant lobilerinin talanına açmışlardır! Bu sebeple Mısır’da bir kez daha sahneye çıkan darbeci anlayışa sonuna kadar karşı çıkıyor, halkın devrimsel mücadelesinin gasp edilmesi olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Eğitim İlke-Sen MYK üyesi Beytullah Önce, darbe karşıtlarıyla dayanışma içinde olduklarını bildirdiği açıklamasında “Askeri, bürokratik, seçkinci ve dayatmacı anlayışların Mısır’da, Türkiye’de ve diğer ülkelerde halka çektirdikleri acılar tarihsel tecrübeyle sabittir. Tüm darbeler, işkencelerin, faili meçhullerin, gözaltında kayıpların ve infazların kitleselleştiği dönemler olmuştur. Her cunta rejimi, halkı ezen korkunç bir devlet mekanizmasını inşa etmiştir. Bu sadece geçmişin değil günümüzün de sorunu olarak maalesef hâlâ karşımızda, komşumuzda, her yanımızdadır. Darbeler, halkın geleceğine karşı kurulmuş haince tuzaklardır. Mısır halkı, umut ediyoruz ki bu tuzağı boşa çıkaracak bir iradeyi ortaya koymaktan geri durmayacaktır. Nasıl ki Mübarek yönetimi karşısında, akabinde askeri konseyin hesapları karşısında geri adım atmamıştır, aynı şekilde bu askeri müdahale karşısında da geri adım atmayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.