Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Trafik Denetim Ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler; kural ihlalleri ve araç güzergahlarında gerçekleştirilen çalışmaların trafik akışına yönelik oluşturduğu durumları tespit ediyor, müdahalelerde bulunuyor.

Daha rahat ve güvenli ulaşım

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Ulaşımda daha rahat ve güvenli bir ortam oluşturmak için trafik uzmanlığına sahip denetim ekibi kurduk. Ekiplerimiz 7/24 ulaşım güzergâhlarını yerinde takip ediyor. Trafik akışına engel bir durum veya çalışma tespit edilmesi halinde anında müdahale ediyor. Mümkün olduğunca trafiğe olumsuz etki yapmadan çalışılmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

120 çalışma talebi

Pistil, “Trafikte çalışma yapan kurum ve kuruluşların çalışmaları esnasında standartlara uygun güvenlik önlemlerinin alınması ve uyarı tabelaları konulmasını sağlıyoruz. İzinsiz çalışma yapılması ve trafiğe zarar verilmesi halinde ise idari yaptırım uyguluyoruz. Üç aylık bir süreçte 120 ayrı çalışma talebi için düzenleme yaptık. Uygulama ile trafiğe sağladığımız olumlu katkıları kısa süre içerisinde gözlemledik. Şehrimizde yaşam kalitesi ve trafik sorunlarının artmaması için kurallara uyulması ve ihlallerden kaçınılması büyük önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.