Daha önce Antalya’da ünlü ilim adamı ile bir araya gelen Başkan Toçoğlu, Antalya mesajları arasında Genim’i Sakarya’da ağırlayacaklarına yer vermiş, alanında otorite kabul edilen mimar Sinan Genim’in de değerlendirmeleri ışığında Uzun Çarşı için en güzel olanı hayata geçireceklerini aktarmıştı.

Başarı vurgusu

Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen ve Mimar Sinan Genim’in yanı sıra, Genel Sekreter İbrahim Pehlivan ve Büyükşehir Bürokratlarının yer aldığı toplantıda Uzun Çarşı tüm yönleri ile masaya yatırıldı. Bölgede gelinen son aşamanın yanı sıra, proje detayları ile ilgili büyükşehir bürokratlarından ayrıntılı bilgiler alan Genim, tarihi adada başlatılan dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na başarılar diledi.

"Güzel bir dönüşüm"

Sinan Genim, “İlk görüşmemizde projenin Uzun Çarşı için ne denli önemli bir dönüşüm olacağını tahmin etmiştim. Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu ve diğer bürokratlardan aldığımız bilgiler de bu ön görüşlerimi doğruladı diyebilirim. Öncelikle Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne böyle bir projede başarı temennilerimi sunmak istiyorum. İnşallah çok güzel bir dönüşüm hayata geçirilecek. Hem Sakarya’nın hem de bölge esnafının kazanacak olması ise ayrıca değerli” diye konuştu.

Dönüşümün ayrıntıları masada

Başkan Toçoğlu ise yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce değerli ilim adamı Sinan Genim ile Antalya’da bir araya gelmiş, Uzun Çarşı Yenileme Projesi ile ilgili bir ön görüşme yapma fırsatı bulmuştuk. Sağ olsunlar o gün de heyecanımıza ortak olduklarını ifade etmişler ve proje alanını yerinde incelemek istediklerini belirtmişlerdi. Bugün bir araya gelmek nasip oldu. Proje üzerindeki tüm ayrıntıları arkadaşlarımızın ayrıntılı sunumları ile ele aldık. Hocamızın görüşlerini de bu vesileyle öğrendik. Kendilerini şehrimizde ağırlamaktan ise ayrıca büyük memnuniyet duyduk.”

"Uzun Çarşı özel bir alan"

“Uzun Çarşı şehir tarihi açısından oldukça özel bir alan. Büyükşehir Belediyesi olarak projenin daha ilk gününden bu yana bu kanaati taşımaktayız. Şuanda ihale tamamlandı ve 1. etap için yer teslimi sona erdi. İfade ettiğimiz gibi; projedeki hassasiyetimiz halen ilk günkü heyecanımızla birlikte sürüyor. Esnafımızla birlikte yola çıktık. Yine esnafımızla birlikte en güzelini çarşımıza kazandıracağız. Kimsenin şüphesi olmasın; daha güzel bir Sakarya için Uzun Çarşı’da en iyisi hayata geçirilecek.” Mimar Dr. Sinan Genim toplantının ardından Uzun Çarşı’da incelemelerde bulundu, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Esen Akbaş’tan bilgiler aldı.