Varol mesajında; ‘’Esareti tarihin hiçbir döneminde kabullenmemiş, inandığı dava etrafında özgür iradesi ile Cumhuriyeti bizlere armağan etmiş olan ceddimizin aziz hatırasına olan inancımız ve derin bağlılığımızla, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 93.yılına erişmenin büyük heyecan ve gururunu yaşıyoruz.
Her anı kahramanlık destanlarıyla dolu eşsiz bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaşı yüce milletimizin var olma mücadelesinin, Cumhuriyet ise yeniden dirilişinin sembolüdür.
Türkiye Cumhuriyeti, özellikle son 15 yılda, başta insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, sanayi ve ulaştırma alanlarında önemli mesafeler kat ederek 2023-2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. Cumhuriyetimizin değerlerine 15 Temmuz’da demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma başarısı gösteren ülkemiz, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızı olarak, önemli başarılara imza atmaya ve bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda verdiği kararlı mücadeleyi var oldukça sürdürecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle ve bu vesileyle; Cumhuriyetimizin 93.yılını tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve kahraman silah arkadaşları ile canlarını vatan uğrunda feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşerilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum’’ dedi.