Erdoğan konuşmasına yine Sakarya ve Sakaryalılara övgüler yağdırarak başladı.İddia edildiği gibi ekonominin kötüye gitmediğini söyleyen Erdoğan, bu tür iddiaları gündeme getiren muhalefeti eleştirdi.

Türkiye’nin geçen 10 yılda Avrupa ülkelerinin tamamı kadar yeni iş imkanı sağladığını belirterek, “Bunlar manipülasyondur. 24 Haziran’dan sonra bunlara çok ciddi bir manifesto çekeceğiz. Ekonomi olarak çok iyi durumdayız. İhracatımız  36 milyar dolardan 162 milyar dolara yükseldi. Bay Muharrem ve Bay Kemal bunları hayal bile edemez” dedi.

Erdoğan, geçen yıl Türkiye’de 723 bin otomobil satıldığını belirterek, beyaz eşya satışında da önemli bir artış yaşandığını bununda refah seviyesinin arttığının göstergesi olduğunu söyledi.

24 Haziran’da yeniden hedefe ulaşacaklarını bunda Sakarya’nın da büyük desteği olacağını söyleyen Erdoğan, “Sizlerin desteği ile irade, erdem ve cesaretle Türkiye şahlanacak” dedi.

Partilileri kapı kapı dolaşmaya çağıran Erdoğan, “Sakarya’ya son 6 yılda, 21 katrilyon yatırım yaptık. Ama onlara sorsan hiçbir şey yapmadık. İkinci üniversiteyi de kazandırıyoruz. Uygulamalı Bilimler Üniversitesini hizmete açacağız. Sağlıkta 45 sağlık tesisini Sakarya’ya kazandırdık. Ancak sağlık alanında hala eksik var. Şehir hastanesi projesinde Sakarya’yı da unutmadık. TOKİ kananıyla son 6 yılda 7 bin 360 konut yapıldı.

Konuşmasında Sakaryalılara bir de müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eski stadı millet bahçesi yapıyoruz. TOKİ orayla ilgili satış akdi yapmış fakat bugün görüştük, satın alan arkadaşlarla görüşmeler yapıldı ve farklı bir yerden yer verilerek eski stadın yerini millet bahçesi yapacağız” dedi.

Erdoğan, Bölge Adliye Mahkemesini de yakında hayata geçireceklerini söyledi.

CHP’yi eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karasu’da dev bir yatırım yapılacağına da dikkat çekerek BMC’nin tesislerini buraya taşıyacağını söyledi. Erdoğan, “BMC’de yok yok. Bu Karasu ve Sakarya’ya büyük istihdam sağlayacak. Ama onlar sadece Erdoğan’a çaksın. Siz vurdukça biz güçleniriz.  Kuzey Marmara otoyolu ile bağlantılı bu yol Karasu-Kocaali- Ereğli-Zonguldak ulaşımı sağlanacak. Sakarya çevre yolu da önemli bir yatırım. Önümüzdeki yıl yapımına başlanacak. Hızlı treni Sakarya’ya ulaştırmak, hızlı tren fabrikasını Sakarya’ya kurmak da bize nasip oldu” dedi.

Adapazarı’nı Karasu’ya bağlayacak demiryolu hattının çalışmalarının da önümüzdeki yıllarda tamamlanacağını söyleyen Erdoğan, bu projenin devamı olan hatta da etüt projelerinin tamamlandığını söyledi.

Sakarya’ya 1,3 katrilyon teşvik verildiğini söyleyen Erdoğan, Ballıkaya barajı inşasında yüzde 70’lere gelindiğini belirterek, “Ayrıca çiftçi ve hayvancılıkla uğraşanlara 1,5 katrilyon destek verdik” dedi.

24 Haziran seçiminin önemine değinen Erdoğan, “Bu seçimde sadece Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçilmeyecek, Türkiye yeni bir yönetim sistemine evet diyecek. Yeni sistemde tüm sorumluluğu Cumhurbaşkanı üstlenir. Bazıları bunu yanlış anlamış. Bazıları kral olacağını zannediyor” diyerek Muharrem İnce’yi eleştirdi.

İnce’nin Selahattin Demirtaş’ı ziyaretini de eleştiren Erdoğan, “Teröristten cumhurbaşkanı olmaz. Kürt kardeşlerim bu oyunu bozacak. Halk, türbe ziyaret eder gibi Demirtaş’ı ziyaret edene 24 Haziran’da gereken dersi verecek” diye konuştu.

Muharrem İnce’nin daha çırak bile olamadığını söyleyen Erdoğan, “Korgeneral İsmail Metin’in apoletlerini sökecekmiş. Cumhurbaşkanının kimsenin apoletini sökmeye yetkisi yoktur, bunu yargı yapar” dedi.

Kılıçdaroğlu ile İnce’nin işlerinin sürükle yalan dolan olduğunu belirten Erdoğan, “İftirayı, çarpıtmayı siyaset yapmak zannediyorlar” dedi.