Çeşitli açılışlar yapmak üzere Sakarya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan, ilk olarak Tank Palet Fabrikasını ziyaret etti. Burada Cuma namazı kılan ve işçilerle öğle yemeği yiyen Erdoğan, ardından fabrika bahçesinde işçilere hitap etti.
Erdoğan, Tank Palet Fabrikasının 1973 yılından bu yana silahlı kuvvetlere hizmet verdiğini, 4 yıl önce de Milli Savunma Bakanlığı bünyesine devredildiğini belirterek, 2019 yılında ise Bakanlık ve BMC arasında protokol imzalanarak yeni bir dönem başladığına dikkat çekti.

“Fabrikanın mülkiyeti hazinenin, tahsisi Milli Savunma Bakanlığınındır. Burası devletindir” diyen Erdoğan, satıldığı iddialarına bir kez daha tepki gösterdi. Erdoğan, “Eskiden oyrduğu TSK’nin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda askerlerimizin kontrolünde devam etmektedir. Her türlü kontrol yetkisi MSB’nindir. Yabancı ortağı sadece finansal ortağıdır. Yüzde 51 Türk ortaklara aittir. Fabrikanın fiili yönetiminde yabancı hiçbir ortak bulunmamaktadır. Fabrikanın yönetim yapısı da değişmiştir. Buradaki çalışmalar ülkemizin demir çelik sanayinin önde gelenlerinden Tosyalı holding tarafından yürütülmektedir. İddia edildiği gibi fabrika Katarlılara satılmamıştır” dedi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürekli yalan söylediğini belirten Erdoğan, “Katarlı gençler tıp fakültelerine sınavsız alınıyormuş. Bunu ispat et desek, hangi okula sınavsız aldık, ispat et. Eğer iddianı ispat edemezsen namertsin. Gençlerimize hakaret ediyor, saygısızlık yapıyorsun” diye konuştu.


“Kim ordumuza iftira atıyorsu devlet ve millet düşmanıdır” diye sözlerini sürdüren Erdoğan; “Bu fabrikayla ilgili yalan ve iftaraları pervasızca sürdüren bu zat tazminat cezasına da çarptırılmıştı. Yalan söyleme ve iftira konusunda Allah korkusu, kuldan utanma da yok. Millet bu yalancıları 2023 seçimlerinde bir kez daha sandığa gömerek hak ettiği cezayı verecektir. Bu ara, 6 ay sonra seçim var, biz geleceğiz diyor. Sen daha çok konuşursun. Bizim seçim tarihimiz belli. Siyaset dürüstlük ister. Ama dürüstlük bunlara uğramamış” dedi.