Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yoluyla “Türkiye'deki virüsle mücadele” kapsamında belediye başkanlarına seslendi.

Mahalli idareler seçimlerinin birinci yılının geride kaldığını söyleyen Erdoğan, “Her birinizi seçimlerde gösterdiğiniz gayret ve başarı için bir kez daha tebrik ediyorum. Şehirlerinize yaptığınız hizmetler için ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. AK Parti belediyelerde gösterdiği emsalsiz başarılarıyla Türkiye'nin yönetimini üstlenmiş bir partidir. Özellikle içinden geçtiğimiz Covid-19 hastalığı döneminde belediyelerimize çok daha büyük görevler düşüyor. Yerel yönetimler başkanlığımız sizlere gereken bilgilendirmeleri yapmıştı. Kamu hizmet binaları, toplu ulaşım araçları, pazar yerleri, çöp toplama alanlarının dezenfeksiyonunu aksatmadan yapmalıyız.
Cadde ve sokakların rutin temizliğinde daha fazla hassasiyet göstermeliyiz. Maske, eldiven, tulum gibi temizlik malzemelerinin dağıtımını yaygın bir şekilde sürdürmeliyiz. Halkı bilgilendirmeye yönelik kurallara uymaya davet eden her türlü faaliyet kesintisiz devam ettirilmelidir. Yaşlılarımız ve öğrencilerimiz başta olmak üzere evlerinden çıkmamalarını istediğimiz vatandaşlarımızın alışveriş, internet, kitap gibi ihtiyaçlarının teminine yardımcı olmalıyız. İşsiz kaldığı, yetersiz gelire sahip olduğu için geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmamalıyız. Bu konuda valilikle, kaymakamlıkla işbirliği halinde olmalısınız. Evinde tencere kaynamadığı için gözü yaşlı her vatandaşın vebali sizin üzerinizdedir” dedi.