Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin, Kocaali ilçesinin bazı mahallelerinde asfalt çalışması başlattığını duyan Açmabaşı Mahallesi sakinleri harekete geçti.

Kendi mahallelerinin yol sorununa da artık bir çözüm bulunmasını isteyen mahalle sakinleri, yoldaki dev çukurun önünde bir araya geldi. Vatandaşlar adına konuşan Zeki Güzelsoy, “Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce seçim sürecinde köyümüzü ziyaret etti, sorunlarımızı dinledi. Öncelikli olarak 8 km’lik yolumuzun yapılmasını istedik. Kendisi de bize söz verdi. 2 dönemdir sorunlarımızı Kocaali Belediye Başkanımız Ahmet Acar’a aktarıyoruz. Acar da yol başta olmak üzere, mahallemizde yaşanan kamunun yani belediyelerimizin yapması gerektiren konuları büyükşehir yetkililerine iletiyor. Ancak bugüne kadar hiçbir sonuç alamadık. Seçim zamanı verilen sözlerin yerine getirilmediğini üzülerek görüyoruz. Biz her iki başkanımızı da seviyoruz” dedi.

Yolun ortasında kocaman bir çukur olduğunu, çevresinde de yetkililerce hiçbir önlem alınmadığını söyleyen Güzelsoy, “Kadınlar ve çocuklar gece komşu ziyaretlerine gittiklerinde tedirgin oluyorlar. Yollarda zaten yeterli aydınlatma yok. Yolun ortasında açılmış ve aylardır yapılmasını beklediğimiz çukurun büyüklüğü de ortada. Üzücü bir olay yaşanmaması için önlem almak istedik, dubayı da çaldık. Büyükşehir Belediyesinin ekipleri Kocaali’de çalışıyor. Bizim yolumuzun da yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.