Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bir araya gelen Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Türk-İş İl Temsilcisi Cemal Yaman, İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Gürpınar, Adapazarı Ziraat Odası’ndan temsilci Murat Sarı, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Cengiz Alkın, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, sonraki toplantıya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Tabipler Odası, Şehir Plancıları Odası başkanlarının da katılımıyla oluşan “Başkanlar Güç birliği” tespit edilen sorunları, çözümüne kadar peşini bırakmadan takip edeceklerini belirttiler.

Sakarya’da 31 Mart’taki yerel seçimde seçilecek belediye başkanlarının 2019-2024 yılları arasında görev yapacağını belirten SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “İlimiz, sanayisi yanında aynı zamanda tarımı ve turizmiyle de çok değerli. Sakarya olarak kendi potansiyelinin farkında, ne istediğini bilen, hedefleri olan, hızla gelişen, yatırımların hızla arttığı bir iliz. Tüm bu özelliklerin yanı sıra kendimize yeterken etrafımıza taşan özel bir bölgeyiz. Bu farkındalığı,  güçlü bir birliktelikle sinerjiye çevirmenin gayretindeyiz” dedi.

Başkan adaylarıyla istişare toplantıları

Sakarya’nın her konusunun kendilerini ilgilendirdiğini dile getiren Akgün Altuğ, “Sakarya’nın yalnız üretimi, tüccarın ticareti, durumu değil, her sorunu, daha yaşanabilir, daha sosyal bir şehir olması buradaki tüm başkanları ilgilendiriyor. Biz bu toplantıda her konuyu dile getirip, ilgili makamlarda sorunlara çözüm aramaya, projeler üretmeye, ürettirmeye odaklandık.  Amacımız; yerel seçimlerde adaylardan beklentilerimiz konusunda gerçekçi, takip edilebilir fikirler oluşturmak. Her kurum şehrin ve kendi kurumlarının öncelikli sorunlarını belirleyerek, çözüm öneri ile birlikte hazırlayacak gelecek hafta tekrar toplanacağız. Kısa zamanda sonuç raporunu hazırlayarak Büyükşehir Başkan adaylarımızla istişare toplantılarımızı yapacağız” diye konuştu.