Vali Coş, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından iki genel müdür yardımcısı ile birlikte grev çadırını ziyaret etti.
Heyeti, Çelik-iş Sendikası Örgütlenme Sekreteri Fikri Aslan, Öz Orman-iş Şube Başkanı Adem Öz, Hizmet-iş Sendikası yöneticilerinden Ertuğrul Aktaş karşıladı.

Vali Coş, işçilere hitaben yaptığı konuşmada, müjdeli haberi verdi. Vali Coş, “Fabrikanın genel müdürü ile görüşüldü. Bu görüşmeden olumlu bir sonuç çıkacağına inanıyorum. Önümüzdeki haftadan itibaren fabrika yetkililerinden, işçilerle yeniden masaya oturması konusunda söz aldık. Görüşmeler yeniden başlayacak. Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli de yanımızda. Bundan sonra hiçbir sıkıntı kalmayacak” dedi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli de, Başbakan Binali Yıldırım’ın da konudan haberdar olduğunu ve kendisinin talimatı ile Sakarya’ya geldiğini söyledi. Dişli, “Sıkıntılarınızı biliyoruz. Sayın Başbakanımız sizin durumunuzu bizzat biliyor. Başbakanımızın talimatı ile burada yaşanan sıkıntıyı en kısa sürede sona erdireceğiz. İşçilerimizin isteklerinin hepsi yerine getirilecek. Fabrikanın genel müdürü pazartesi günü Ankara’ya çağırıldı. Genel Müdür, bakanlık yetkilileri ile görüşecek. 1980’de yaşanan 12 Eylül darbesinde bile Sakarya’da açlık grevi değil, herhangi bir grev yaşanmadı. Bundan sonra da Sakarya’da grev olmayacak. İşverenle iyi bir sonuç alacağımızdan eminiz. Ramazan ayına grev sona ermiş olarak girilecek” diye konuştu./ MEDYADETAY