Zabıta ekipleri özellikle akşam saatlerinde sosyal hayatın daha da yoğunlaştığı bölgelerde denetimleri sıkılaştırdı. Vatandaşların hassasiyetinden yararlanarak dilencilik yapan ve çevreye rahatsızlık veren şahıslar, ekipler tarafından tek tek alınarak işlem yapılmak üzere Zabıta Müdürlüğü’ne götürüldü. 
Özellikle cami önleri, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelerde ve alışveriş merkezleri yakınlarında ekipler denetimleri sivil olarak gerçekleştirdi. Gece geç saatlere kadar sürdürülen çalışmalarda yakalan şahıslara Kabahatler Kanunu çerçevesinde yasal işlem yapılırken, tutanakla şahısların üzerindeki paralara da el konuldu. Küçük yaştaki çocuklarını da bu işe alet eden şahısların ayrıca kolluk kuvvetlerine bildirildiği belirtildi. 


“İtibar etmeyin”
Konu ile ilgili Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada; vatandaşların manevi duygularından yararlanan ve bunu yaparken çocuklarını kullanmaktan da çekinmeyen şahıslara kesinlikle itibar edilmemesi istenirken, ekiplerin rutin denetimlere devam edeceği, ayrıca bu tarz olaylara anında müdahale edilebilmesi için vatandaşların da 444 54 50 numaralı çağrı merkezini 7/24 arayabilecekleri belirtildi.